De trainers van de D2 hebben zich weer uitgeleefd met een mooi verslag zodat u mee kunt lezen wat deze jonge ploeg allemaal meegemaakt heeft in Slowakije.

Donderdag 7 juli

`Na de zware regenval van gisteren, konden we de halve finale helaas niet spelen in het stadion van Tatran B. Zo was de organisatie genoodzaakt om de wedstrijd naar een andere locatie uit te laten wijken. Dit kregen wij een avond daarvoor te horen. Na een goed ontbijt, werden we zoals het hele toernooi al, met taxi´s opgehaald bij het hotel. De locatie in het dorp Sabinov was 18 km buiten Presov, door het mooie landschap met prachtige beboste bergen kwamen we ruim een uur voor de wedstrijd aan. Het weer was beter als de dag ervoor, het was zonnig en ongeveer 28 graden. De tegenstander voor de halve finale was NK Osijek uit Kroatië. Deze wedstrijd werd op een kunstgrasveld gespeeld.

We begonnen moeizaam aan de wedstrijd en kregen na 1 minuut al een vrije trap rond de 16 meter tegen, deze ging er direct in waardoor we met 1-0 achter kwamen. We kwamen daardoor niet lekker in de wedstrijd en zeker nadat 7 minuten later de 2-0 viel, opnieuw uit een vrije trap. We probeerden daarna om de aansluitingstreffer te maken, maar kwamen moeizaam door de sterke verdediging van NK Osijek heen. We kregen een aantal kleine kansen. We bleven aandringen, alleen omdat de wedstrijd rommeliger werd, door veel overtredingen van de tegenpartij en tijdrekken, hadden we moeite om de wedstrijd te doen keren. Net voor rust kwamen we zelfs 3-0 achter, door een te korte terugspeelbal.

Na de rust zijn we opportunistisch gaan spelen met 4 spitsen. Dit resulteerde in een groot veldoverwicht, met een paar goede kansen. Positioneel stond NK Osijek sterk te verdedigen, en probeerden met snelle counters eruit te komen. Kansen kregen zij niet en wij hadden deze wedstrijd niet de scherpte om onze kansen te benutten. Helaas werd deze wedstrijd verdient verloren van een sterke tegenstander. Een leerzame wedstrijd, niet alleen op tactisch gebied, maar juist om alle andere zaken, zoals tegenslagen, tijdrekken, beslissingen scheidsrechter etc.

Na de teleurstellende wedstrijd zijn we direct na afloop terug gegaan naar het hotel. Nadat de jongens zich gedoucht hadden, zijn we gaan lunchen.

Om 15.00 uur stond de wedstrijd om de 3e/4e plaats op het programma tegen FC Dinamo Minsk uit Wit-Rusland. Deze werd wederom op een andere locatie gespeeld genaamd Haniska. We wilden graag de 3e plaats halen, alleen merkten we wel dat de vermoeidheid opkwam zetten. Binnen een minuut kwamen we ongelukkig op een 0-1 achterstand. We kwamen daarna wel beter in de wedstrijd, alleen misten we een aantal goede kansen. Ondanks het veldoverwicht kwamen wij voor rust niet tot scoren. Direct na rust kregen we een penalty, nadat Lorenzo Seymonson werd neergehaald. Pascal Struijk bezorgde via de strafschop de terechte 1-1. We bleven opzoek naar de winnende treffer, maar dit lukte helaas niet. Strafschoppen moesten er aan te pas komen om de overwinning te gehalen. Helaas misten wij 2 strafschoppen, waardoor FC Dinamo Minsk 3e werd.

Na afloop van de wedstrijd, zijn we teleurgesteld met taxi´s naar de prijsuitreiking gegaan. Daar zagen wij het laatste kwartier van de finale Celtic - NK Osijek. Met een 1-0 overwinning werd NK Osijek winnaar van de Fragaria Cup.

De teleurstelling veranderde al snel in trots toen we hoorden dat Lorenzo Seymonson speler van het toernooi was geworden. Hij werd naar voren geroepen om de prijs in ontvangst te nemen, met een mooi applaus vanuit het publiek.

Direct daarna werden wij naar voren geroepen, omdat we 4e waren geworden (van de 32 teams uit diverse landen). We werden door luid applaus bejubeld en mochten naast het podium staan. Onze aanvoerder Lance Duijvestijn nam de microfoon over van de organisator Artúr Benes, en bedankte in het engels, de organisatie van het toernooi en gaf aan dat we een geweldige tijd hebben gehad. Nadat FC Dinamo Minsk en Celtic op het podium als 3e en 2e werden opgeroepen, besloten wij een erehaag te maken voor de kampioen NK Osijek. Het mooie was dat Celtic zich spontaan bij ons aansloot, de organisatie waardeerde ten zeerste. Na afloop gaf de trainer Robin Verheul nog een kort interview voor de Slowaakse televisie en gaf aan dat we een hoop geleerd hadden, zeker ook buiten het voetbal om.

Na de prijsuitreiking kwam de organisator speciaal naar ons toe, om ons te bedanken en gaf iedereen een mooi shirt en pet. De begeleiding kreeg een mooi boek over de stad Presov. Na dit gebaar, kwam de organisator Artúr Benes naar de trainer toe, met het verzoek om voor komend jaar contact te blijven houden.

S´avonds nadat we in het hotel gedoucht en omgekleed waren, hebben we in een pizzeria een afsluitingsavond van het seizoen gehad met alle ouders die mee waren. Na lekker gegeten te hebben, deed trainer Robin Verheul een mooie speech over het afgelopen seizoen. De spelers die de opleiding gaan verlaten, werden individueel naar voren geroepen en toegejuicht door alle spelers en ouders. Dit was een emotioneel mooi moment. Zowel voor de gehele staf als alle spelers en ouders. De spelers kregen een mooi kado en kaart waarin de spelersgroep mooie woorden voor hun hadden opgeschreven. Daarna werd de begeleidster van de hele week, Lucia Marcinkova naar voren geroepen. Zij werd bedankt door de geweldige begeleiding en ontving een kado van alle spelers, staf en ouders. Dit ontroerde haar.

Daarna is de spelersgroep en staf een ijsje gaan halen. Teruggekeerd in het hotel, was er tijd om met de spelers van Celtic trainingskleding te ruilen en een fijne avond met elkaar door te brengen. De band tussen de spelers van ADO Den Haag en Celtic was gedurende de week erg hecht geworden, dat was mooi om te zien.