Het Vrouwenteam heeft wederom een nieuwe speelster erbij en wel Merel van Dongen, zij komt over van satellietclub Ter Leede.

Om kennis te maken met Merel, een interview:

Interview Merel van Dongen
Geboortedatum: 11-2-1993
Woonplaats: Amsterdam

Zit je op school?
Ja, ik heb dit jaar eindexamen in VWO gedaan. 16 juni hoor ik de uitslag. Ik ga er wel vanuit dat ik geslaagd ben hoor. Volgend jaar heb ik ervoor gekozen om nog even een jaartje niet te studeren. Omdat de afgelopen jaren heel druk waren met school en voetballen, heb ik besloten om even iets anders dan school te gaan doen. Even geen toetsen maken! Ik ga in plaats daarvan ergens een cursus doen en aan het werk.

Wat zijn je hobby’s naast voetbal?
Ik heb ook nog heel wat jaren gebasketbald. Dit vind ik nog steeds erg leuk om te doen, alleen nu kan dat niet meer omdat ik weinig tijd ervoor heb.

Wat is je huidige voetbalclub?
Ik speel sinds dit seizoen bij Ter Leede in Sassenheim, de satellietclub van ADO Den Haag.

Heb je nog ergens anders gespeeld hiervoor?
Hiervoor heb ik gespeeld bij RKSV Pancratius in Badhoevedorp.

Ben je linksbenig of rechtsbenig?
Ik ben linksbenig.

Positie?
Linkshalf of linksbuiten.

Wie is je favoriete speler?
Lionel Messi. Je zou gek zijn als je geen fan van hem bent, want hij is gewoon extreem goed.

Hoogtepunt in je carrière?
Vorig jaar speelde ik met Oranje onder 19 de halve finale van het EK tegen Engeland. De wedstrijd werd bepaald met strafschoppen, die wij helaas verloren. Maar het was wel een hoogtepunt in mijn nog korte carrière!

Je bent met Oranje onder 19 in Italië geweest vorige week, hoe was dat?
Ik ben van 28 mei tot 6 juni in Italië geweest inderdaad. Dit was helaas een beetje een teleurstelling uiteindelijk, want we zijn uitgeschakeld door Duitsland.

Hoe ben je terecht gekomen bij ADO Den Haag?
Ter Leede is natuurlijk de satellietclub van ADO Den Haag en zo had ik al een tijdje contact met de staf en de club. Na een paar keer meegetraind te hebben met de dames van ADO Den Haag, leek voor mij een stap naar de Eredivisie een goede keus.

Wat wil je bij ADO Den Haag bereiken?
We hebben nu een beetje de reputatie van ‘eeuwig tweede’, dus daar wil ik komend jaar wel graag verandering in brengen. We gaan dit jaar nummer 1 worden! Verder wil ik veel speelervaring opdoen en ik denk dat dat hier goed gaat lukken.

Heb je verder nog toekomstplannen voor je carrière?
Mijn droom is om bij het Nederlands Elftal te komen. Dat is mijn einddoel.