Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Op woensdag 8 oktober vond in het Kyocera Stadion de eerste editie van het Azivo ADO Den Haag G-toernooi plaats. Maar liefst acht jeugdteams, bestaande uit jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, streden op vier velden tegen elkaar in wedstrijden die elk 12 minuten duurden. Bijna de gehele selectie van ADO Den Haag deed mee aan het toernooi. Na de officiële opening van Lex Schoenmaker werden de selectiespelers van ADO Den Haag door middel van een spel ingedeeld bij de deelnemende teams. De selectiespelers fungeerde als coach of medespeler gedurende het toernooi. Nadat de speaker van het toernooi Kees Jansma het startsein had gegeven konden de teams van start.

Het Azivo ADO Den Haag G-toernooi wordt een jaarlijks evenement. ADO Den Haag wil daarmee jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking de kans geven in een echt stadion te voetballen. In 2015 deden 10 teams mee aan het toernooi waaronder twee schoolteams.

Het eerste toernooi in 2014 werd gewonnen door d.v.v. Delft terwijl de Azivo Fair Play Cup voor het sportiefste team werd gewonnen door ESTO. De prijzen werden uitgereikt door Henk Fraser en ambassadeur van het toernooi Mike van Duinen. In 2015 ging de eerste prijs naar Hercules en won Soccer Boys de Azivo Fair Play Cup. Ambassadeur was in 2015 Vito Wormgoor.

Fotografie: Laurens Lindhout