Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Scoren in de wijk is een project van ADO Den Haag in de Maatschappij voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar dat bestaat uit verschillende spelonderdelen gedurende een middag. Het project is een onderdeel waar naast sport- en spelplezier ook maatschappelijke thema’s als voeding, gezondheid, lezen en schrijven en beweging in terug komen. De voetbal gerelateerde spelonderdelen van Scoren in de wijk worden in een parcoursvorm uitgevoerd.

Scoren in de wijk bestaat uit verschillende spelonderdelen, zo kun je onder andere testen hoe fit je bent tijdens de fitheidsrun en kom je eindelijk te weten hoe hard je nu eigenlijk schiet bij de speedmeter. Je leert nieuwe tricks en trucs tijdens een echte pannaclinic en kan deze meteen in de praktijk brengen bij het Panna Knock-out Toernooi! Uiteraard zijn er nog veel meer leuke spellen waar je aan mee kunt doen!

Maatschappelijke thema’s

Naast het sport- en spelplezier komen ook de maatschappelijke thema’s voeding/gezondheid en participatie aan bod. Het onderdeel gezondheid is in samenwerking opgezet met GGD Haaglanden. Dit onderdeel bestaat o.a. uit het Storkybord, een levend ganzenbordspel waarin vragen en opdrachten over gezondheid moet worden beantwoord en/of uitgevoerd.

Een tweede thema is participatie. Buurtbewoners doen niet alleen actief mee aan het evenement, maar spelen ook een rol in de organisatie. Ze begeleiden de verschillende onderdelen en letten op aspecten als respect en sportiviteit.

Albert Heijn

Scoren in de Wijk is een project dat nog in ontwikkeling is. In samenwerking met Albert Heijn wordt onderzocht of het concept verder kan worden ontwikkeld. In de regio Haaglanden wordt Scoren in de Wijk georganiseerd, waarbij er een rol is weggelegd voor maatschappelijke onderwerpen als gezondheid, maar ook participatie. Hiermee proberen Albert Heijn en ADO Den Haag in de Maatschappij een bijdrage te leveren aan gezonde voeding voor alle jeugd in de regio en de bewustwording omtrent dit onderwerp.
De consument kon het maatschappelijk project Scoren in de Wijk steunen door in de maanden december 2015 en januari 2016 bij de lokale AH in de regio Haaglanden het flessengeld te doneren aan Scoren in de Wijk!

Evorsa

Partner Evorsa zorgt voor enkele attracties die bij Scoren in de Wijk worden ingezet.

Menzis

De samenwerking tussen Menzis en ADO Den Haag in de Maatschappij is gericht op het thema gezondheid, met als doel om de jeugd weer in beweging te krijgen op een professionele en structurele manier.