Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

ADO Den Haag in de Maatschappij vindt het belangrijk dat iedereen in een veilig en open voetbalklimaat kan functioneren. Zo zet men zich om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken binnen en rondom onze club. Hieronder volgen een aantal activiteiten die ADO Den Haag in de Maatschappij doet in het kader van emancipatie.

John Blankensteinprijs

ADO Den Haag in de Maatschappij is de winnaar van de John Blankensteinprijs 2013 en vervult daarmee dit jaar de ambassadeursrol. Zo heeft men meerdere acties verricht op dit gebied om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken. Een tweetal voorbeelden staan hieronder aangegeven.

Coming out bij ADO Den Haag MFC

ADO Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij de club. Of je nu jong of oud bent, zwart of wit, homo of hetero bent, wat je afkomst of levensovertuiging ook is. De bal is van iedereen.

Enige tijd geleden heeft ADO Den Haag in de Maatschappij in samenwerking met de John Blankenstein Foundation een bijeenkomst georganiseerd in het supportershome van ADO Den Haag. Deze avond was speciaal georganiseerd voor een veertigtal jongeren met het thema homo-emancipatie.

Actieplan homo-emancipatie KNVB

De KNVB stelt zich als grootste sportbond in Nederland verantwoordelijk voor een open en veilig voetbalklimaat. Hieronder valt ook de bespreekbaarheid van homoseksualiteit binnen het voetbal. Om deze reden heeft de KNVB een actieplan opgesteld waarin ADO Den Haag in de Maatschappij ook naar voren komt.

Lees hier het volledige actieplan.

Roze Règâhs

ADO Den Haag heeft ook een 'roze' voetbalfanclub, genaamd de Roze Règâhs. De Stichting De Roze Règâhs heeft tot doel het bespreekbaar maken en accepteren van homoseksualiteit binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder. De Stichting De Roze Règâhs biedt LHBT fans van ADO Den Haag een platform om over onze sport en club de discussiëren. Meer informatie over de Roze Règâhs is te vinden op http://rozeregahs.nl/