Vanaf 2013 spelen senioren (60+) 'wandelend voetbal' bij ADO Den Haag OldStars. De deelnemers trainen één keer per week bij ADO Den Haag op locatie HVV Laakkwartier. Jaarlijks worden er toernooien georganiseerd met andere Eredivisie clubs. Eén van de eindtoernooien vond plaats in het Cars Jeans Stadion, waarbij coryfeeën van vroeger, zoals Ben Wijnstekers, Willy van der Kerkhof, John Bosman en Simon Tahamata, ook een balletje meetrapten.
De activiteit begint iedere week met gezellig koffie drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met ‘walking football’, kracht- en lenigheidsoefeningen. Professionele begeleiding specifiek gericht op senioren wordt hierbij geboden. Gezelligheid en samen bewegen staan voorop.

Vanaf 2017 kan er ook 'walking football' worden gespeeld bij voetbalvereniging SVV Scheveningen (Scheveningen) onder de paraplu van ADO Den Haag (in de Maatschappij).  Zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Den Haag ondersteunen het idee om ouderen in beweging te krijgen (of te houden) en de sociale activiteit te vergroten. Er werd gestart met een pilot in de wijk Scheveningen, met het doel om in de nabije toekomst de 'ADO Den Haag OldStars' in meerdere wijken in Den Haag op te starten! In 2018 willen we ook graag een nieuwe groep starten in Laak bij HVV Laakkwartier.

Voor aanvang krijgen de deelnemers een korte fitheidstest. Deze test geeft geen wetenschappelijke resultaten, maar is bedoeld om mensen te wijzen op mogelijke gezondheidsrisico’s en gezondheidstesten. De deelnemers trainen actief (Walking Football) met elkaar in een trainingspak van ADO Den Haag, en voetballen hun wedstrijden in een eigen OldStars wedstrijdtenue.

Als afsluiting van een seizoen spelen de deelnemers van de 'ADO Den Haag OldStars' verenigingen een toernooi in het Cars Jeans Stadion.  Ook worden OldStars teams regelmatig gevraagd om deel te nemen aan toernooien of andere activiteiten.

Meld u nu aan!

Wilt u ook gezellig samen bewegen bij ADO Den Haag OldStars op uw eigen niveau? Of wilt u nog wat meer informatie? Klik op onderstaand team:

Woont u niet in Scheveningen of Laak en wilt u ook graag meedoen met de ADO Den Haag OldStars, neem dan contact op met ADO Den Haag in de Maatschappij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3054555/06-11388372.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en gezellig samen zijn staat in dit project voorop! OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Menzis, Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie.