‘ADO Den Haag voor iedereen’ heeft als kerndoel om de diverse inwoners van de acht stadsdelen van Den Haag met elkaar te verbinden. Tijdens dit project wordt er in elk van de acht stadsdelen een team geformeerd van jongens en meisjes met de leeftijd van 10-12 jaar. Deze teams vertegenwoordigen het stadsdeel voor één jaar en trainen wekelijks op een Krajicek Playground of Cruyff Court in het stadsdeel.

Thematraining ADO Den Haag

Naast de wekelijkse trainingen verzorgt ADO Den Haag één keer per maand een training op de thuishaven van de teams. De kinderen krijgen training van een ‘Maatschappelijk Trainer’ van ADO Den Haag. Hierbij geven ze naast het voetbal ook aandacht aan een actueel thema. Zo worden de trainingen gekoppeld aan de thema’s gezondheid, acceptatie en doelen stellen.

Evenementen

Elk jaar vinden er acht evenementen plaats waar de teams bij elkaar op bezoek gaan. Naast het voetbaltoernooi dat centraal staat, komen de teams door verschillende activiteiten tijdens het evenement verder met elkaar in contact én leren ze elkaar beter. Tijdens dit evenement presenteert het hostende team hun ‘buurtbijdrage’. Elk team heeft namelijk de opdracht om gedurende het seizoen een buurtbijdrage te organiseren en uit te voeren.

Winnaar

Door aanwezigheid op de trainingen, sportiviteit en respect naar de andere teams, de invulling van de buurtbijdrage en de presentaties op de evenementen, kan jouw stadsdeel zomaar de winnaar worden van ‘ADO Den Haag voor Iedereen’!
Inschrijven voor 2021 kan via www.adodenhaag.nl/adovooriedereen.

Gedurende dit project werk ADO Den Haag in de Maatschappij samen met Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag. WSDH ondersteunt met hun buurtsportcoaches in de werving van teams, begeleiding van teams en kennis en expertise in de wijk. Stichting Move is de andere samenwerkingspartner en draagt met het ‘Move in 1-dag’ project bij aan het opstarten van de buurtbijdrages.