Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Verlengde Schooldagcursus

ADO Den Haag Skills & School on Tour is een unieke VSD-cursus (Verlengde School Dag) die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast staat binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Maar natuurlijk wordt er ook heel veel voetbal gespeeld!

Het maatschappelijke voetbalprogramma wordt georganiseerd op school, in de vertrouwde omgeving van de kinderen, waarbij schoolprestaties van de kinderen minstens zo belangrijk gevonden worden als de voetbalkwaliteiten. Hiermee wordt voetbal als middel gebruikt om kinderen te stimuleren op school goed hun best te doen.

Aansprekende rolmodellen

Binnen de VSD-cursus worden kinderen bewust gemaakt van optredende veranderingen in de maatschappij. Vanuit ADO Den Haag worden aansprekende rolmodellen ingezet om deze bewustwording te creëren. Hierbij kunt u denken aan de hoofdtrainer van ADO Den Haag, een selectiespeler, de clubarts, een voetbalscout, een directeur of de persvoorlichter. Door in te gaan op de verschillende thema’s en vanuit hun rol en functie binnen ADO Den Haag, leveren de rolmodellen een bijdrage aan hun sociale verandering.

Lesthema’s

De VSD-cursus is opgebouwd uit verschillende thema’s. Een aantal voorbeelden hiervan zijn;

  • Respect voor elkaar: Kinderen leren rekening houden met elkaars kwaliteiten, prestaties en vaardigheden.
  • Iedereen heeft een talent: Kinderen ontdekken dat iedereen een talent heeft en leren deze te waarderen.
  • Teambuilding: Kinderen leren samenwerken en elkaars talenten benutten.

Video’s

Aan de hand van korte video’s brengt ADO Den Haag de rolmodellen letterlijk en figuurlijk de school in, zodat de lessen voor de kinderen een nog betekenisvollere inhoud krijgen. De kinderen krijgen door deze video’s een prachtige kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij een Betaald Voetbal Organisatie. Elke les wordt afgesloten met een onderwijsleergesprek, waarin de lesstof wordt nabesproken.

Contractondertekening

Tijdens de eerste les ondertekenen de kinderen een “voetbalcontract” van ADO Den Haag Skills & School on Tour waarin afspraken en de voorwaarden voor hun deelname staan beschreven. Een officiële persfoto van iedere deelnemer mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! De daarop volgende lessen staan de kinderen, voor een periode van tien weken, officieel onder contract bij stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Tijdens de laatste les komen de ouders kijken naar een voetbaldemonstratie. Hierna krijgen de kinderen het felbegeerde ADO Den Haag-diploma uitgereikt met daarop de behaalde resultaten gedurende de cursus! Ook krijgen ze hun persoonlijke persfoto uitgereikt!

Doelgroep

De cursus is ontwikkeld voor jongens en meisjes uit groep 5 en 6 van basisscholen in de regio Haaglanden. Dit is een ideale doelgroep om de bewustwording van sociaal emotionele vaardigheden van kinderen middels een ADO-prikkel te creëren.

Stadionbezoek

Tijdens de outside experience brengen de kinderen een bezoek aan het Cars Jeans Stadion. Hier krijgen zij een rondleiding door het stadion, en volgt er een clinic op het veld.

Verschillende pakketten

De ADO Den Haag Skills & School on Tour VSD-cursus is voor scholen in 4 pakketten verkrijgbaar:

 BronsZilverGoudPlatina
Uitvoering lesprogramma V V V V
Benodigde materialen V V V V
Voetbalcontract V V V V
Persfoto kinderen   V V V
ADO Den Haag-rapport   V V V
Outside experience     V V
ADO Den Haag-kledingpakket       V

Spelregels

Tijdens een intakegesprek wordt de cursus inhoudelijk toegelicht. Om de Skills & School on Tour VSD-cursus op een school te starten dient eerst geïnventariseerd te worden of een school aan de spelregels kan voldoen.

Kosten

Elke basisschool uit de regio Haaglanden mag, mits zij voldoen aan de criteria, deelnemen aan de VSD-cursus. Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij heeft de wens dat een school voor een periode van minimaal twee jaar aan de VSD-cursus meedoet. Het eerste jaar financiert ADO Den Haag in de Maatschappij een groot deel van de kosten. Het tweede jaar zijn de kosten voor uitvoering van de VSD-cursus voor rekening van de school.

Contact

Stichting Talententuinen is een samenwerkingspartner van stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de VSD-cursus.

Voor meer informatie over dit project en voor de aanvraag van een vrijblijvend intakegesprek kunt u terecht bij stichting Talententuinen:

www.talententuinen.nl

Partners

Skills & School on Tour wordt mede mogelijk gemaakt door enkele partners van ADO Den Haag in de Maatschappij: Gemeente Pijnacker-Nootdorp i.s.m. Team4Talent, en Fonds 1818.