ADO Den Haag in de Maatschappij is in 2021 precies 10 jaar actief. Deze stichting voert veel sociaal-maatschappelijke activiteiten uit in de regio Haaglanden en staat voor verbinding van de sport met de samenleving. Sinds de start is de stichting uitgegroeid van vijf naar wel twintig projecten per seizoen. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de stichting willen we graag terugblikken op een paar projecten en hoogtepunten sinds de oprichting op 13 september 2011.

2011: Meer dan Voetbal Award voor ADO Den Haag in de Maatschappij

In 2011 ontving ADO Den Haag de Meer dan Voetbal Award van de stichting Meer dan Voetbal (deze stichting bestaat niet meer). Jens Toornstra en Lex Immers namen de award destijds namens de club in ontvangst. Deze prijs werd door de stichting Meer dan Voetbal elk jaar uitgereikt aan de meest inspirerende en in het oog springende projecten op het gebied van ‘maatschappelijk voetbal’.

2012: Opening Blindentribune

Sinds 2012 kunnen supporters met een visuele beperking de wedstrijden van ADO Den Haag live ervaren. Om de wedstrijden zo goed mogelijk te ervaren is er een radio met liveverslag van Radio West beschikbaar en men kan met een begeleider naar het stadion komen. Op dit moment is Eric van der Weg de gastheer van de Blindentribune en ontvangt de gasten op vak E.

2013: Start maatschappelijk project OldStars

OldStars is een maatschappelijk project dat zich richt op 60-plussers die graag nog een balletje willen trappen bij hun favoriete club. Het doel hiervan is om de 60-plussers bewust te maken van een gezonde leestijl en het sociale contact tussen ouderen te bevorderen. Tot op de dag van vandaag trainen de ADO Den Haag OldStars nog wekelijks bij HVV Laakkwartier en Sportpark Prinses Irene. Van de eerste twaalf deelnemers zijn er nog steeds zeven spelers actief. Oud ADO-speler Jacques Smit, onlangs 80 jaar geworden, trapt ook al jaren een balletje mee.

2017: G-team ADO Den HaaG-Storks opgestart

Op 20 oktober 2017 maakte Jeff Osseman, directeur voor één dag, bekend dat ADO Den Haag een G-voetbal team gaat opstarten. Dit om het G-voetbal te promoten en spelers met een beperking de mogelijkheid te geven om te voetballen bij een profclub. Om iedereen de kans te geven bij ADO Den Haag te kunnen voetballen wordt er elk seizoen tijdens het G-voetbal evenement een nieuw G-Storks team geselecteerd en ook dit jaar was dat het geval. Voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag – Roda JC van 24 september jl. werden vol trots de contracten getekend door het nieuwe geselecteerde ADO Den HaaG-Storks team. Na deze bijeenkomst gingen de G-Storks, samen met hun ouders, verzorgers en andere toeschouwers naar de ‘Maatschappelijke Tribune’ om het duel te bekijken tussen ADO Den Haag en Roda JC. Het kersverse G-Storks team zag vervolgens hoe de Hagenaars met 2-0 wonnen.

2020: Prijs van 30.000 euro voor maatschappelijk project ‘ADO Den Haag voor iedereen’

In de race om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ werd ADO Den Haag in de Maatschappij beloond met een bedrag van 30.000 euro. Met dit project werden Eredivisieclubs beloond die het beste lieten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving. Het project ‘ADO Den Haag voor iedereen’ werd gedeeld tweede in de eindstrijd die werd gewonnen door FC Twente. De jury betitelde ‘ADO Den Haag voor iedereen’ als een project dat met een competitie verschillende wijken aan elkaar verbindt: een mooi wijkgericht project, met een brede doelgroep, dat uitgaat van de kracht van de club.

Komende jaren

De komende jaren wil ADO Den Haag in de Maatschappij de (prof)voetbalbeleving bij ADO Den Haag (blijven) inzetten om talent te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit kan elk talent zijn, ieder persoon heeft zijn of haar talent om optimaal te benutten. De focus van de stichting ligt op alle leeftijden met bv. Projecten als OldStars (senioren), ADO Den Haag Footcamp (volwassenen), VO Voetbal League en G-voetbal (jongeren) en Leven als een ADO-Prof (jeugd/jongeren).

Volg ADO Den Haag in de Maatschappij op Instagram

ADO Den Haag in de Maatschappij is ook al een tijdje op Instagram actief. Via dit kanaal word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en de activiteiten van de stichting. Volg daarom @adoidm op Instagram!