Op zaterdagavond 8 oktober 2018, was het dan zover. De eerste pilotwedstrijd voor de stichting De Grijze Reigâh Tribune (in oprichting). Twee busjes van de stichting BBD brachten de Grijze Reigâh’s naar het Cars Jeans Stadion. Zij genoten daar volop van de wedstrijd tegen FC Groningen en de entourage. Enthousiast en voldaan werden ze weer thuisgebracht. Hierbij een kort verslag.

Wedstrijdspanning

Na een lange voorbereiding en met medewerking van de stichting Boodschappen Begeleiding Dienst (BBD) en de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij was het zaterdag dan eindelijk zover. Gespannen over het verloop van deze dag vertrok ik al vroeg naar het stadion. Naast de gewone wedstrijdspanning was ik natuurlijk ook gespannen over het verloop van deze pilot. Samen met Karin Bakker van ADO Den Haag in de Maatschappij wachtten we de busjes op.

Daar zijn ze

Rond kwart voor zes arriveerden er twee busjes, die parkeerden voor het Haags Heineken Huis. De Grijze Reigâh’s stapten vol verwachting uit de busjes, hun blikken vol verwachting. Binnen was er nog even tijd voor een kopje koffie, daarna klommen we de trap op naar de tribune. Ik zag blije blikken in de gezichten. Vol verwondering proefden ze de sfeer van een vol stadion. De spelers liepen het veld op, “O, O Den Haag” werd ook hardop meegezongen door de Grijze Reigâh’s. De stemming zat erin. Ik zag iedereen volop genieten. De chauffeurs van de BBD waren ook tevreden dat de Grijze Reigâh’s het zo naar hun zin hadden. Ook Mario Been en Toine van Peperstraten kwamen even langs en wensten iedereen een prachtige wedstrijd!

Smaakt naar meer

Na afloop van de door ADO Den Haag met 1-0 gewonnen wedstrijd, keerden we nog even terug naar het Haags Heineken Huis. De Grijze Reighâh’s kregen nog een hapje en een drankje. Ze hadden genoten en wilden graag de volgende keer weer mee. De pilot toonde duidelijk aan dat er behoefte is aan deze passende voorziening voor het bijwonen van wedstrijden.

Doelstelling Stichting De Grijze Reigâh Tribune

"Het in staat stellen om oudere en eenzame bewoners van Den Haag op een structurele en comfortabele wijze thuiswedstrijden van ADO Den Haag te laten bezoeken.” 

Tekst: Cor van Welbergen
Foto's: Sandra Mol