Jong ADO Den Haag heeft haar vierde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer/coach Dennis den Turk won met 1-2 uit bij hekkensluiter Jong Helmond Sport. De drie punten gingen terecht mee naar Den Haag, want ze hadden bijna de hele wedstrijd het betere van het spel en ook de beste kansen. Dit leverde twee goals op. Toch kwam ADO Den Haag in het laatste kwartier nog flink in de moeilijkheden na een tegentreffer. Met het nodige geluk stapte de Hagenezen alsnog als winnaar van het veld.

Door Joey Gardien

De 0-1 stond al vrij snel op het scorebord in het Lavans Stadion. Leroy Resodihardjo stuurde de snelle Jarchinio Antoniade diepte in. De man in vorm gaf een goede voorzet op Charlton Vicento, die ongehinderd de openingstreffer binnenschoot.

ADO Den Haag was in de rest van de eerste helft veruit de beste ploeg. Het leverde ook een paar mogelijkheden op. Maar doordat de eindpass te wensen overliet, konden die mogelijkheden nooit tot een goede kans uitgroeien, waardoor de tweede goal lang uit bleef. In de 36e minuut was het dan wel raak. Dit keer bediende Vicento de man van de assist bij de 0-1. De centrumspits draaide een voorzet in vanaf rechts. Antonia aarzelde niet en schoot onberispelijk de 0-2 in het net.

Ook de tweede helft was lange tijd voor ADO Den Haag. Zeker in de eerste tien minuten kreeg de ploeg van Den Turk een paar goede kansen op uitbreiding van de score. Resodihardjo en Santy Hulst faalden echter een aantal keer in de afronding. Helmond Sport bleef er daardoor in geloven en met succes. Want met nog een ruim kwartier op de klok schoot spits Robin Kemper de aansluitingstreffer binnen uit een rebound. In de 88e minuut kreeg Ayden Kuypers nog een grote kans op de gelijkmaker, na mistasten van Christian Supusepa. Gelukkig voor ADO Den Haag faalde de middenvelder en bleef het dus bij 1-2.

Ondanks de overwinning zag Den Turk nog wel een paar mindere puntjes in de wedstrijd. “We waren eigenlijk de hele wedstrijd de beste ploeg, maar maken ons het onnodig lastig in de slotfase. We hadden veel eerder de score uit moeten breiden naar misschien wel 4-1 of 5-1. Uiteindelijk mag je nog blij zijn dat zij verzuimen de gelijkmaker te scoren.”

Jong Helmond Sport – Jong ADO Den Haag 1–2 (0-2)
Scoreverloop: 5. Vicento 1-0, 37. Antonia 2-0, 76. Kemper 1-2
Locatie: Lavans Stadion
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Gele kaarten: Hertogs (Helmond Sport)

Opstelling Jong Helmond Sport: Strijbosch; Vaes, Hertogs, Altheer, Van der Linden; Machek, Habraken, Kuypers; Poell, Kemper (80. Maas), Barahira (57. Zweegers)

Opstelling Jong ADO Den Haag: Pellatz; Tillema, Gielisse, Supusepa, M. Piqué; Visser, Resodihardjo (80. Ali), Köksal (70. Van der Dussen); Antonia, Vicento, Hulst (85. Van Duinen)