De vrouwen van ADO Den Haag hebben donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen nieuwkomer in de Eredivisie, VVV Venlo. In een tumultueus duel, waar van alles gebeurde, verzorgden Lisanne Grimberg en Renate Jansen de Haagse productie.

Door Frank Post (met dank aan Lex Schoenmaker)

Er leek geen vuiltje aan de lucht in Limburg. ADO Den Haag domineerde het duel zoals verwacht en kwam al na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Lisanne Grimberg. De nog altijd "maar" 18-jarige Haagse spits wist alweer haar vierde seizoenstreffer in het netje te leggen.

De geelgroenen bleven ook na de 0-1 heer en meester op het kunsgras in Venlo. Het was echter wel lang wachten op een verdubbeling van de score. De reden hiervan was dat het na een half uur spelen plotseling pikdonker werd op Sportpark v.v. VOS. Door een stroomstoring moest het duel verder worden gespeeld in het nabijgelegen Saecon Stadion "De Koel."

Na dik dertig minuten wachten besloot de arbiter de rust in te korten, zodat een ieder nog op een enigszins "normale" tijd huiswaarts kon keren. Kort na de ingelastte pauze was het Renate Jansen die de score wist te verdubbelen. Niets leek een Haagse driepunter vervolgens in de weg te staan.

Toch kon de thuisploeg vanuit het niets dankzij een foutje bij de bezoekers terug in de wedstrijd komen. Aanvoerder Jill Wilmot betastte het ronde leder in haar eigen strafschopgebeid te opzichtig met de hand, waarna de leidsman resoluut naar de stip wees. Lieke Martens toonde zich koeltjes en scoorde de aansluitingstreffer van elf meter.

Van overmaat tot ramp moest ADO Den Haag exact een minuut later met tien spelers verder voetballen. Jeanine van Dalen moest wegens natrappen van het veld. Althans dat beweerde de scheidsrechter.

Met een man minder kantelde het duel volledig. VVV rook bloed, maar kon amper "echt" gevaarlijk worden. ADO Den Haag hield knap stand. De ooievaar leek met een zwaarbevochten driepunter huiswaarts te vliegen. Het werd uiteindelijk een pijnlijk lange terugreis met de bus. Colette van Aalst scoorde namelijk in blessuretijd, met wat geluk, de gelijkmaker.

ADO Den Haag staat ondanks het gelijke spel nog altijd op de tweede plaats met evenveel punten als koploper SC Heerenveen. Gezegd moet worden de Friezen maandag nog in actie komen tegen AZ Alkmaar. De eerstvolgende competitiewedtrijd van de vrouwen van ADO Den Haag staat gepland op fonderdag 21 oktober. Het elftal van trainer Wiegman neemt het dan in eigen huis op tegen AZ. Het duel begint om 19:30. De toegang is gratis.

VVV Venlo - ADO Den Haag 2-2 (0-2)
Bijzonderheid: wedstrijd tijdelijk gestaakt na 29 minuten ivm lichtuitval, duel kende hierdoor geen rust.
Scoreverloop: 10. Lisanne Grimberg 0-1, 34 Renata Jansen 0-2, 47. Lieke Martens (pen) 1-2, 90. Colette van Aalst 2-2
Locatie: Sportpark v.v. VOS (tegenover Saecon stadion "De Koel")
Toeschouwers: n.n.b.
Scheidsrechter: dhr. D.J.A. Verbakel
Gele kaarten: 47. Jill Wilmot (ADO Den Haag), 78. Ilse Witteman (ADO Den Haag)
Rode kaarten: 48. Jeanine van Dalen (ADO Den Haag)
Opstelling VVV Venlo: Swinkels; Van Es, Van der Laan, Onzia, Lewerissa; Van Putten (46. Hennen), Evers (86. Kersten), Suart; De Bever (46. Van Aalst), Kocacinar, Martens
Opstelling ADO Den Haag: Dugardein; Stentler(90. Boogaard), Verheul, Van den Berg, Van Dalen; Reichardt (75. Witteman), Verheul, Wilmot, Worm; Grimberg, Jansen (86. Bavelaar)