Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Fedor de Bock uit Almelo.

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Ik ben Fedor de Bock, 42 voetbalseizoenen jong en woonachtig in Almelo. Ik ben al ruim 12,5 jaar getrouwd met Inge en we hebben een fantastische zoon Niek, die in mei 7 jaar wordt. Ik ben werkzaam als Adviseur Opleidingen bij Verkeersschool Van Buuren in Pijnacker. Ik werk veel vanuit huis en 1 keer in de twee weken rijd ik naar kantoor om 'feeling' met de collega's te houden en blijf ik slapen bij vrienden, een goede combinatie.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ooit ontstaan?
Ik zal een jaar of 7 of 8 zijn geweest toen mijn vader me meenam naar het Zuiderpark. Toen waren de wedstrijden voornamelijk op zondag en gingen we regelmatig naar de gezinstribune op Noord. Sindsdien hebben we veel wedstrijden mogen beleven.

Wat trok je aan in de club?
Het sfeertje in het Zuiderpark. Als kleine jongen kijk je je ogen uit: van (groen-geel geverfde) kippen die het veld op werden gelaten, tot het gezang op de tribune en natuurlijk het kabaal met het Haags Kwartiertje. Wat ook in mijn geheugen gegrift staat, is het in de rij staan bij de befaamde kassahuisjes om een kaartje te kunnen kopen. Toch heeft dat wel wat, een echt wedstrijdkaartje in plaats van een zelf uitgeprint E-ticket.

Zelf ook ooit gevoetbald of nog steeds?
Vanaf mijn 5e jaar ben ik gestart bij Escher Boys, waarna ik rond mijn 12e naar RVC ging. Hier de jeugdopleiding doorlopen met mooie herinneringen met veel goede voetballers. Na twee jaar in de senioren heb ik vier seizoenen een fantastische tijd beleefd bij LenS, waarna ik bij vrienden in Rijswijk bij KRSV Vredenburch ging voetballen. Rond mijn 30e mocht ik aansluiten bij het 'Chelsea van Rijswijk' (zondag 3) waar we ook mooie seizoenen hebben beleefd. Helaas voor mij moest ik vanwege versleten heupen acuut stoppen. Ik heb anderhalf jaar geleden een nieuwe heup gekregen en momenteel speel ik op dinsdagavond een uurtje in de zaal met bekenden in een 'oldskool' gymzaal.

Heb je zelf in Den Haag gewoond?
Ondanks dat ik in Den Haag geboren ben, heb ik bijna mijn hele leven in Rijswijk gewoond en pas de laatste jaren in Den Haag in de wijk Biesland tegen Delftse Hout aan (2008-2014).

Hoe en waarom ben je in Almelo terecht gekomen?
Mijn vrouw Inge komt uit Almelo en die kreeg na ongeveer 15 jaar heimwee. We hebben dat besproken en ook Niek zou net naar de basisschool gaan, dus zeiden we 'als we een goede prijs kunnen krijgen voor ons huis, wagen we de stap'. Binnen drie weken was het huis verkocht dus raakte alles in een stroomversnelling. Sinds september 2014 wonen we hier alweer met wederom gezellige buren.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Dat blijft natuurlijk altijd persoonlijk en eigenlijk zijn dat er een aantal: het ongeslagen kampioenschap in de Eerste Divisie in 1985-1986. Tevens het voetbal van Co Adriaanse met het Kerstboomsysteem; wat hebben we attractief voetbal gezien in die periode! En het seizoen met John van den Brom, waarbij ook Europees voetbal werd gehaald. Alles klopte in dat seizoen en de laatste wedstrijd tegen FC Groningen was natuurlijk een ware thriller.

Kom je nog weleens terug naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
Voor mijn werk kom ik nog regelmatig in Den Haag. Ook voor familie- en vriendenbezoek. Dat probeer ik altijd te combineren met een wedstrijd. De laatste was thuis tegen Feyenoord. Als ik dan in het stadion ben, voelt dat als thuiskomen en kom ik vaak veel bekenden tegen, leuk!

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver