ADO Den Haag in de Maatschappij, Oud-wielrenner Michael Boogerd, beachvolleyballer Dirk Boehlé (NK kampioen 2015) en Radio 538 Dj Rick Romijn zetten zich in voor het goede doel ‘Bewegen Tegen Kanker’ op woensdag 13 september 2017.

Beach Beweeg Benefiet event

Op woensdag 13 september organiseert de stichting Bewegen Tegen Kanker een ‘Beach Beweeg Benefiet event’ in het Beachstadium in Scheveningen. Een beachsoccer toernooi, een beachvolleybal toernooi en een spinning marathon voor jong, oud, getraind en ongetraind. Iedereen kan meedoen! Diverse BN-ers en oudsporters zijn van de partij om zich in te zetten voor het goede doel. Aan de spinningmarathon, bestaande uit drie sessies van een uur, neemt oud-wielrenner Michael Boogerd deel samen met Jet Sol van Omroep West. Tijdens het beachvolleybaltoernooi verzorgt Dirk Boehlé een exclusieve clinic en ADO Den Haag in de Maatschappij begeleidt het beachsoccertoernooi. Speciaal voor de jonge kinderen staat er ook nog een ADO-stormbaan. DJ Radio 538 Rick Romijn zorgt voor de bewegende beats en de United Cheers, Cheerleaders van ADO Den Haag, treden op. De presentatie is in handen van Fred Zuiderwijk van Omroep West samen met Vincent Krijgsman, Haagsche sportcoach van het jaar 2015. Voor meer informatie: www.bewegentegenkanker.nl.

Bewegen Tegen Kanker

Een steeds groter deel van de samenleving krijgt te maken met kanker. Bij de behandeling van kanker is vermoeidheid een van de meest voorkomende bijwerkingen. Ongeveer 70% van de patiënten met kanker heeft te maken met vermoeidheidsklachten na radiotherapie, chemotherapie of een operatie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen tijdens en na de behandeling van kanker bijdraagt aan het algemeen welzijn.

Over stichting Bewegen Tegen Kanker

Stichting Bewegen Tegen Kanker is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief van de HMC ziekenhuizen Westeinde, Antoniushove, Bronovo en voetbalclub ADO Den Haag. De HMC ziekenhuizen leveren kwaliteit van zorg, zijn vakbekwaam en toegewijd. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in de behandeling van kanker. ADO Den Haag is, vanuit haar sociaal maatschappelijke missie, het bindmiddel voor de samenleving in de regio Haaglanden in termen van sociale klasse, herkomst en cultuur en natuurlijk niet te vergeten, haar sportieve karakter. De stichting bestaat sinds 2009 en heeft een ANBI status. De stichting Bewegen Tegen Kanker bestaat door giften van donateurs en sponsoren en met behulp van vrijwilligers. Door fondsenwervingsacties te organiseren wordt geld ingezameld om beweegprogramma’s te organiseren en (gedeeltelijk) te financieren.

De stichting Bewegen Tegen Kanker organiseert jaarlijks een benefiet event waarmee geld opgehaald wordt om patiënten met kanker speciale beweegprogramma’s aan te kunnen bieden. Oud-wethouder Marjolein de Jong, voorzitter van de stichting Bewegen Tegen Kanker: “Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk het is om te bewegen tijdens de behandeling van kanker. Je conditie kan zo snel verslechteren na chemotherapie. Bewegen tijdens en na behandeling van kanker helpt om weer fitter te worden en daarmee kwaliteit van leven te houden. Dat is zo belangrijk. Daarom roep ik iedereen op om mee te doen op 13 september vanaf 17.00 uur. Het belooft namelijk een mooi beachfeestje te worden. De spinningmarathon met oud-wielrenner Michael Boogerd bestaat uit drie sessies van een uur, exclusief vijf minuten opwarmen en vijf minuten cooling down. Dirk Boehlé, NK kampioen Beachvolleybal, verzorgt een exclusieve clinic bij het beachvolleybaltoernooi. ADO Den Haag in de Maatschappij geeft een clinic bij het beachsoccertoernooi. Iedereen die sportief is aangelegd of het leuk vindt om te komen supporten is van harte welkom”.

Inschrijven

Inschrijven kost €25,- per persoon en per team bedraagt deelname €100,-. De opbrengst komt volledig ten goede aan de beweegprogramma’s van de stichting Bewegen Tegen Kanker. Inschrijven kan via www.bewegentegenkanker.nl. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door de maatschappelijk bewuste instellingen en bedrijven waaronder de het HMC ziekenhuis, ADO Den Haag in de Maatschappij, Gemeente Den Haag, Haagse Milieu Services, McDonald's, Mondial Movers Van der Velde ’t Hoentje, Kop & Schouders, Bloemenland en het Kurhaus.

Kom ook in beweging tegen kanker!