Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Eind vorige week waren enkele OldStars toernooien waaraan drie teams van ADO Den Haag aan deelnamen. De routiniers van ADO Den Haag OldStars reisden naar het Oosten om te strijden om de Almelo-cup op 8 en 9 juni, en de nieuwelingen van ADO Den Haag Scheveningen (net een paar maanden bezig) mochten hun eerste toernooi ervaren bij SEV in Leidschendam!

Het toernooi in Almelo werd voor de tweede keer georganiseerd en is een groot internationaal walking football toernooi met maar liefst 32 teams. SEV organiseerde een regionaal georiënteerd toernooi met acht clubs op vrijdagmiddag 9 juni met BBQ en ‘OldStars’ muziek in de avond!

ADO Den Haag Scheveningen nam het in haar poule op tegen Sweet Lake uit Zoetermeer, SEV 2 en Olympia uit Gouda met als resultaat 2 nederlagen en 1 overwinning. Het was duidelijk wennen voor de mannen om goed positie te kiezen in het veld. In de wedstrijd om de 5e en 6e plaats was SEV 1 een maatje te groot. Al met al een leerzaam toernooi voor ADO Den Haag en vooral een kennismaking met een walking football toernooi en meerdere regionale teams! Olympia uit Gouda won uiteindelijk het toernooi bij gastheer SEV.

In Almelo kon al op woensdagavond worden ingecheckt in het hotel maar op donderdagochtend was de officiële opening op het stadhuis van Almelo. Daar werden alle teams uit Nederland, België, Duitsland en Engeland welkom geheten. Leuk was toch wel dat ADO Den Haag werd aangekondigd als voormalig Nederlands Kampioen! Na koffie met koek vertrokken de teams richting Polman Stadion, waar de tegenstanders voor ADO Den Haag 2 toch een maatje te groot waren tijdens de drie middagpartijen. ADO Den Haag 1 won zijn drie partijen vrij makkelijk met 3-0, 7-0 (van de jongere Duitsers van Wolfsburg) en 8-0. In het hotel was na het diner een feestavond.

In de stromende regen speelden beide teams op vrijdagochtend weer 3 ‘wandelend voetbal’ partijtjes met wisselende resultaten. Beide teams wonnen één keer, speelden één keer gelijk en verloren één wedstrijd. Na de lunch waren nog de knock-out fase wedstrijden. Het eindresultaat was dat het ADO Den Haag 2 als 23e eindigde en ADO Den Haag 1 een eervolle 9e plek behaalde. Bij de eerste acht teams waren zeven teams uit het buitenland. Het niveau verschil met het buitenland heeft deels te maken met andere spelregels en een lagere minimum leeftijd.

Het was een gezellig maar vooral zwaar toernooi met 8 wedstrijden in 1,5 dag. Het samenzijn met vele leeftijdsgenoten was geslaagd, vooral om weer veel oude bekenden van andere clubs tegen te komen! En het nieuwe ‘Engelse’ contact levert misschien nog wel een uitnodiging op voor een buitenlands toernooi!

Beide organisaties (Gold Stars Heracles en OldStars SEV) worden hartelijk bedankt voor de prima georganiseerde toernooien! Op maandag 19 juni organiseert ADO Den Haag een ‘walking football’ toernooi in het Kyocera Stadion. Geïnteresseerde clubs en organisaties zijn van harte welkom om kennis te maken met deze vorm van voetbal. We starten om 10 uur!