Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

Donderdag 8 juni kregen de deelnemers van ADO Skills & School op RKBS De Christoffel bezoek van HTM. Dit bezoek is inmiddels al een vast onderdeel van de lessenreeks die gericht is op sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Tijdens de HTM les leren de kinderen meer over het openbaar vervoer en wie zij daar tegen kunnen komen. Middels een rollenspel waarbij de leerlingen verkleed zijn als o.a. controleur, beveiliger en politieagent leren zij hoe te gedragen in het Openbaar Vervoer.

Zodra de kinderen zich in de pakken hijsen, zijn ze gelijk in hun rol. Door de tram (2 banken), lopen zij langs alle andere reizigers (kinderen) en vragen zij naar het betalingsbewijs. De verschillende reacties van de reizigers zorgen voor een goed gesprek over gedragsregels en de gevolgen van het niet opvolgen van regels.

De koppeling naar voetbal is voor de kinderen nog wat lastig te maken, maar zodra er besproken wordt hoe veel fans naar het stadion gaan en hoe deze supporters zich horen te gedragen begrijpen ook zij, waarom HTM deze les bij hun op school is.

Na deze activiteit sluiten de kinderen de les af met een klein voetbaltoernooi en nemen zij het geleerde mee naar huis. Op naar volgende week donderdag, naar de volgende les van ADO Skills & School.