Op woensdag 26 november kregen de E-pupillen en F-pupillen van voetbalvereniging Voorschoten ’97 de unieke kans om deel te nemen aan een ADO Den Haag clinic bestaande uit 9 onderdelen.  Alle deelnemers genoten van de diverse spelvormen, maar zij waren toch het meest enthousiast over de partijtjes die zij tegen Michiel Kramer, Mathias Gehrt en Hector Hevel mochten voetballen. Voor Hector Hevel was het de terugkeer naar de club waar hij ooit zijn voetbalcarrière begon en veel jeugdspelers van de Voorschotense club wisten hem meteen te herkennen!



Ondanks de kou lieten de pupillen zien dat zij al beschikten over veel vaardigheden.  Regelmatig moesten de spelers van ADO Den Haag flink aan de bak door aanvallen van de gemotiveerde deelnemers. Nadat alle kinderen in groepjes elk onderdeel van het programma hadden afgewerkt was het tijd voor een groepsfoto met de spelers en alle begeleiders van de ADO Den Haag clinic.

De deelnemers kregen een echt certificaat van de deelname aan de ADO Den Haag clinic. Kramer, Gehrt en Hevel bleven na de uitreiking van de certificaten nog even hangen om handtekeningen uit te delen en om gezellig op de foto te gaan met de pupillen!



De ADO Den Haag clinic was een veilingitem bij een veiling die door de Lionsclub Voorschoten werd georganiseerd. Het bedrag van € 10.000 dat werd opgehaald met de veiling is geschonken aan Stichting Voorschot dat een woon-werkomgeving voor jongvolwassenen met autisme en andere beperkingen realiseert.

Tekst Darrick Vianen