Op vrijdag 21 november werd er in het kader van de Dutch Career Cup een toernooi gespeeld bij UVS in Leiden. Aan de Dutch Career Cup doen jongeren met een Wajong uitkering mee. Door middel van het netwerk van de club waar zij voor spelen, wordt er gezocht naar een baan. Het team van ADO Den Haag traint één keer in de week op de Aftrap (Zuiderpark) en nam vrijdag dus deel aan het toernooi.

Het toernooi bestond uit acht teams waaronder twee teams van Almere City, twee teams van UVS zelf, PEC Zwolle, DOVO Veenendaal en Waterland. Voorafgaand aan het toernooi was er een officiële aftrap op de middenstip uitgevoerd door niemand minder dan Marleen Damen, wethouder werk en inkomen van Leiden. Na de opening werd het toernooi opgesplitst in twee poules, ADO Den Haag kwam uit in Poule B en had als tegenstanders UVS 2, DOVO en Almere City 2. Van ADO Den Haag waren alle zes de jongens aanwezig, het team werd aangevuld met twee toppers van UVS. Onder leiding van coach Ivan en topscorer Björn werd de derde plek in de poule bemachtigd.

Na de poule fase werd er nog één wedstrijd gespeeld, waarna er werd gestreden om de 7e plek. Die wedstrijd was tegen DOVO waarvan in de vorige ontmoeting met duidelijke cijfers werd gewonnen. Deze keer liep het niet zo goed en de jongens kwamen op achterstand. Gelukkig werd de stand nog recht getrokken en moesten er penalty's genomen worden. ADO Den Haag wist de penaltyreeks te winnen en werd uiteindelijk 7e.

Er kan terug gekeken worden op een mooie dag met goed voetbal en een leuke groep.

ADO Den Haag participeert vanaf het seizoen 2011-2012 in het project Dutch Career Cup. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbalprogramma dat bijdraagt aan de re-integratie van Wajongeren. Binnen dit programma zet ADO Den Haag haar faciliteiten en contacten in om werkzoekenden aan een baan te helpen.

De deelnemers zijn lokaal geselecteerd door het UWV en starten in teamverband een sport / re-integratietraject van 26 weken. Dit programma bestaat uit twee voetbaltrainingen per week en diverse re-integratieactiviteiten bij de club. Het doel van het programma is deelnemers door de inzet van sport binnen 52 weken aan regulier werk te helpen.
Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij USG Restart bij Yvonne Altena (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).