Playing for Success Den Haag viert feest. Vijf jaar geleden kwamen de eerste deelnemers naar het Kyocera stadion om deel te nemen aan het succesvolle onderwijsprogramma van ADO Den Haag en een groot aantal scholen uit de regio. Inmiddels hebben honderden leerlingen van 9 tot 14 jaar aan het programma deelgenomen. Niet alleen in het stadion, maar ook in het AFAS Circustheater waar Playing for Success Den Haag een tweede leercentrum heeft gevestigd. Reden voor een feestje.

Elf Haagse deelnemers aan Playing for Success reizen aanstaande zaterdag naar het Philips Stadion in Eindhoven. Samen met deelnemers uit Eindhoven vieren ze het 1e lustrum van Playing for Success tijdens de rust van de wedstrijd PSV-ADO Den Haag. De leercentra in Eindhoven en Den Haag behoorden tot de voorhoede toen Playing for Success vijf jaar geleden naar Nederland kwam. Op meer dan 20 locaties in Nederland hebben inmiddels zo’n 10.000 kinderen aan het programma deelgenomen.

“In Den Haag zijn het Circustheater en het stadion van ADO Den Haag de WOW locaties die we gebruiken de om  kinderen een duwtje in de rug te geven,” zegt centrummanager Nicole Pont. Het naschoolse programma is bedoeld voor kinderen van 9 tot 14 die op school niet de prestaties leveren die van hen wordt verwacht. Vaak heeft dat sociaal-emotionele redenen, zoals te weinig zelfvertrouwen. De bijzondere locatie en de intensieve begeleiding zorgen ervoor dat ze weer eens ervaren dat ze wel degelijk kunnen leren en dat leren ook gewoon heel leuk kan zijn.

De festiviteiten in Eindhoven vormen de aftrap van de landelijke Week van Playing for Success waarin Playing for Success Nederland zich van haar beste kant wil laten zien. “We zijn trots op wat de organisatie in vijf jaar heeft bereikt en zitten vol ambities ”, zegt Nicole Pont.  “Dat mogen we best eens laten zien aan het grote publiek.”

Oud leerlingen en belangstellenden vieren het 1e jubileum van Playing for Success Den Haag  tijdens een besloten feestelijke bijeenkomst in het Kyocera Stadion op woensdag 5 november.