Op 8 mei ondertekenden Pierre Heijnen (voorzitter College van Bestuur van ROC Mondriaan) en Mattijs Manders (Algemeen Directeur ADO Den Haag) de tweejaarlijkse samenwerkingsovereenkomst tussen de beide organisaties. Nieuw is dit keer dat er niet twee maar vier scholen (branches) van ROC Mondriaan in de overeenkomst een plek krijgen. De samenwerking met horeca-gerelateerde opleidingen (International Hotel and Management en Horeca en Facilitaire dienstverlening) en Orde en Veiligheid was al formeel geregeld, nu worden ook de activiteiten van Toerisme en Recreatie en Lifestyle Sport en Bewegen vastgelegd en deels uitgebreid.

Bij een thuiswedstrijd van ADO Den Haag zijn veel studenten van het ROC actief. Zo worden onder meer 60 studenten Beveiliger van de School voor orde en Veiligheid als servicemedewerker/toezichthouder ingezet bij het parkeren, de toegangsverlening en toezicht. Ook doen zo’n 30 studenten van de International Hotel en Management School en de School voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening praktijkervaring op in het Kyocera Stadion. In de rust en na de wedstrijd worden gasten in de businesslounges voorzien van een hapje en een drankje. De School voor Lifestyle, Sport en Bewegen werkt al jaren samen met ADO Den Haag. Om de combinatie topsport en onderwijs mogelijk te maken geeft de school jaarlijks voorlichtingen aan de spelers van de ADO Den Haag jeugdopleiding. Ieder jaar wordt een aantal spelers van ADO Den Haag geplaatst in diverse opleidingsrichtingen van ROC Mondriaan. Voor iedere speler wordt een individueel rooster gemaakt zodat zowel op school als op de club optimaal gepresteerd kan worden.

De School voor LSB heeft de licenties pupillentrainer TC3 en TC2 van de KNVB om trainers op te leiden. Nieuw in de samenwerkingsovereenkomst is nu de mogelijkheid – in het kader van het excellentieprogramma van ROC Mondriaan - om per seizoen 4 á 5 excellente studenten hun beroepspraktijk te laten lopen als trainer in opleiding bij de Aftrap, de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Ruim tien studenten van de School voor Toerisme en Recreatie spelen een rol in de hospitality en ontvangen de gasten bij aanvang van de wedstrijd en het verder geleiden in het stadion naar de stijlvolle 'Residentie Club' en in de 'Senaatskamer'. De studenten worden zo vakkundig opgeleid en leveren op deze manier een professionele bijdrage aan de organisatie van ADO Den Haag.