De heldere dinsdagavond voorspelde veel goeds wat betreft het weer op de woensdag. En die voorspelling kwam uit. Een warme en zonnige dag in het Zuid-Spaanse Estepona en dus mooie omstandigheden om te trainen. Er stonden, net als de andere dagen, weer twee trainingen op het programma. In de ochtend een warming-up onder leiding van John Nieuwenburg en daarna een uitgebreide afwerkvorm. In het oog sprongen vooral de doelverdedigers. Ernestas Setkus toonde via voortreffelijke reddingen aan dat hij de vorm van voor de winsterstop weer te pakken heeft. Aan de andere kant stond Raymond Mulder in de goal. Jawel, de keeperstrainer moest zelf aan de bak, omdat Robert Zwinkels en Rody de Boer nog altijd last hebben van medisch ongemak. En dus kon Mulder het weer eens laten zien en dat deed hij bij tijd en wijle stijlvol.

Na de training vertelde Tyronne Ebuehi dat hij ingaat op een aanbieding uit Nigeria om een oefenwedstrijd tegen dat land af te werken. "Ik heb met veel mensen gesproken, waaronder met mijn ouders en met collega-prof Troost-Ekong die dezelfde keuze heeft gemaakt. Ik spreek de taal niet en ken het volkslied niet, maar ik wil graag voor ze uitkomen. Het is het land van mijn vader en er wordt trouwens vooral Engels gesproken." Voorafgaand aan dit interview werd hij geïnterviewd door Gervane Kastaneer, die zich als een prima interviewer ontpopte en later als een talentvol fotograaf.

Uiteraard ook weer lunch op het programma. Ondanks alle verleidingen kozen de heren Meijers en Beugelsdijk voor de gezonde hap. Je bent tenslotte topsporter. Na de gezellige en ontspannen lunch kon een deel van de selectie naar bed en een deel mocht zich melden bij de meegereisde pers. Het vaste persmoment in het hotel verliep prima en om half drie lagen alle spelers in bed.

De middagtraining was weer wat zwaarder. Een glimlach leverde dat bij de spelers niet op, maar wel bij trainer Zeljko Petrovic. Die keek en zag dat het goed was. Mooi moment ook op deze woensdagmiddag: alle spelers op het veld. Ook De Boer en Zwinkels waren weer van de partij. En Kevin Jansen mocht de fiets laten staan en kon zijn oefeningen doen met het gras tussen de tenen. Ook voor Jansen weer even een prikkel. Raymond Mulder stond tijdens de partijvormen weer onder de lat. Setkus riep lachend na de training dat hij morgen graag even wil analyseren met zijn keeperstrainer. "Coach, we gaan morgen even beelden van jou kijken", riep de Litouwer. De busjes brachten de selectie weer terug in het hotel. Bij het diner was het vanavond wat drukker. Sponsoren schoven aan bij spelers en tecnische staf, maar daarover morgen meer. Donderdag belooft weer een warme dag te worden. En de trainer over vandaag? Zeer tevreden! "Heerlijk getraind."