Ruim voor het tijdstip van verzamelen van kwart over vijf in de vroege ochtend druppelden de spelers van ADO Den Haag binnen in het Kyocera Stadion. De rechterhand werd gebruikt om de beste wensen voor het nieuwe jaar uit te wisselen. De linkerhand fungeerde als trekhaak voor de volgepakte voetbaltas. Met daarin het hoofdzakelijke voor zes dagen trainingskamp. Want tot zaterdag verblijft de selectie van trainer Zeljko Petrovic in Zuid-Spanje. In Estepona om precies te zijn, waar vrijdag nog een oefenduel tegen de Duitse Bundesligaclub FSV Mainz op het programma staat. Mike Havenaar heeft in Japan een virusinfectie opgelopen en blijft voorlopig in zijn geboorteland. Ruben Schaken meldde zich op het laatste moment af met griep. Wilfried Kanon zal met de selectie van Ivoorkust proberen om deze maand de Afrika Cup te winnen, dus ook hij ontbreekt. Dus sloten 23 spelers, inclusief de A-junioren Hennos Asmelash en Chovanie Amatkarijo, de gordels in de stoelen van het Transaviatoestel richting Malaga.

Na een vlucht van twee en een half uur en een busrit van een uurtje kon de selectie intrek nemen in het domicilie voor de komende zes dagen. In H10 Estepona Palace kon de selectie kort daarna aanschuiven voor de lunch. Het personeel van het hotel had zich uitgesloofd voor ADO Den Haag dat na een afwezigheid van een jaar terug is gekeerd in Estepona.

Rond half vijf begon de eerste training op Spaanse bodem. Voorafgegaan door een korte speech Petrovic. Met Aaron Meijers en Dion Malone terug op het veld in de groep. Het duo start met een voorzichtige terugkeer in de selectie. Petrovic toonde zich verheugd over de terugkeer van het duo. "Als zij weer aansluiten zijn ze eigenlijk versterkingen voor de selectie. Het voelt alsof we er dan weer twee nieuwe spelers bij hebben gekregen. Maar ik moet voorzichtig zijn. Het zal nog even duren voordat ze helemaal fit zijn", aldus de trainer van ADO Den Haag.

Kevin Jansen werkte ook zijn oefeningen op het veld af onder leiding van fysiotherapeut Edwin Coret. Jansen is blij dat hij op het veld met de groep in Spanje aan zijn herstel kan werken. Ook Malone is blij weer gras tussen de tenen te voelen. "Ik heb keihard getraind, maar was de gym wel even zat", vertelde de middenvelder, die bijna zeven maanden uit de roulatie is. Om half zes klonk het eindsignaal en zat de eerste dag in Zuid-Spanje er bijna op. Verzorging en het diner maakte de dag compleet. Het zal een zware week worden voor de selectie van ADO Den Haag. "Onze fitheid heeft ons er in bepaalde wedstrijden doorheen gesleept dus we moeten hier weer een goede conditionele basis leggen voor de tweede helft van het seizoen," vertelde Petrovic na de training. "Ik wil een mooie nieuwe start maken, hoewel het ook wel een beetje voelt als een valse start vanwege het ontbreken van Havenaar en Schaken. Maar dat is overmacht en daar ga ik het niet meer over hebben. Ik heb mijn energie nu nodig voor de spelers die er wel zijn."