Tegen negen uur woensdagmorgen arriveerde de spelersbus van ADO Den Haag op Rotterdam The Hague Airport voor het eerste Europese avontuur van de club sinds 1987.

Fotografie: Orange Pictures / Laurens Lindhout

Twintig fitte spelers, staf en begeleiding, de clubleiding, een grote groep sponsors en ook de geblesseerde Kevin Visser waren er helemaal klaar voor. Om 10 uur vertrok de chartervlucht vol met ADO Den Haagmensen richting Kaunas, de stad waar het donderdagavond allemaal moet gaan gebeuren.
De stoeltjes in het vliegtuig waren voorzien van hoesjes met ADO Den Haag gaat Europa in, sponsors hadden shirts met We gaan Europa in erop, de groengele sfeer zat er al heel snel in. De vlucht van twee uur werd gevuld met de krant lezen, door bijvoorbeeld Maurice Steijn en dokter Beeftink, en wat spelletjes doen op de Ipad.
Het weer in Litouwen bleek een stuk beter dan in Nederland, 25 graden en een zonnetje.



Na een lunch in het keurige hotel aan een soort ramblasachtige laan, trokken de spelers zich terug voor een paar uurtjes rust. De sportmaaltijd werd rond half 5 genuttigd, zodat iedereen zich goed zou voelen tijdens de training van 7 uur.
Waar de spelers naar de verzorging gingen om zich in te laten tapen, stonden Maurice Steijn en Timothy Derijck in de bar van het hotel de meegereisde Nederlandse pers en een aantal Litouwse journalisten te woord. Zoals het een dag voor een Europees treffen betaamd, UEFA regels waar dit team maar wat graag aan went.
Vanachter het immense scorebord, op een toren, maakte fotograaf Laurens Lindhout deze mooie overzichtsfoto van het stadion. De supporters en sponsors zaten op de tribune, de leiding van ADO Den Haag verkende het terrein voor de supporters en overlegde hier en daar over de laatste details en de pers besprak met de spelers hoe het veld beviel.
Het antwoord van alle spelers was gelukkig positief, het veld is prima. Er wordt alleen gespeeld met andere ballen dan tijdens de Eredivisie, dus dat was even wennen, maar verder zijn onze mannen goed voorbereid op de omstandigheden van morgenavond. Het feest in de stad zal donderdagmiddag al beginnen voor alle supporters op het plein dat is ongetoverd tot het ADO Den Haagplein. De spelers doen donderdag om 19.00 uur (18.00 uur Nederlandse tijd) hun intreden in de arena op de foto`s.