Vol trots kan ADO Den Haag een nieuwe sponsor presenteren die zich graag zichtbaar wil maken via het wedstrijdtenue van de spelers. Het Italiaanse O.Z. Racing zal vanaf dit seizoen op de broek prijken. Beide partijen hebben een overeenkomst voor één jaar, met een optie voor nog een tweede jaar, getekend.

O.Z., sinds 1971 op de wereldwijde markt, produceert velgen voor de meest prestigieuze auto`s in de wereld en voor de belangrijkste markten, zoals: Formule 1, DTM en Indy Car. O.Z. vervult daarnaast de speciale behoeften van autofabrikanten en carrosseriebedrijven met aanzien zoals Bertone, Pininfarina, AMG, Hartge, Callaway, Schnitzer, Cizeta, Strosek en Giugiaro.
O.Z. Racing Lichtmetalen Velgen is een bedrijf dat, net als de belangrijke Koreaanse ADO Den Haag sponsor Kumho Tyres, al meer dan 40 jaar met stijgend verkoopsucces door importeur/distributeur Van Klei’s Banden Import uit Zoeterwoude op de Nederlandse markt wordt gebracht. Het almaar groeiende marktaandeel van Van Klei met O.Z. Racing op de Nederlandse markt, heeft de basis gevormd van het sponsorcontract met ADO Den Haag. Net als Van Klei en ADO Den Haag is O.Z. Racing een commercieel sterk product, met volop doorgroeimogelijkheden.
Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO Den Haag, tekende op zijn kantoor het contract samen met Nicola Baggio, International Marketing Manager van O.Z.

Van Klei directeur Bart de Smalen, die de groei van zowel ADO Den Haag als het merk O.Z. van dichtbij meemaakt: “Van Klei is één van de meest toonaangevende multimerk-groothandelaren, in zowel autobanden als lichtmetalen velgen, op diverse Europese markten, met een zeer sterke positie op de Nederlandse markt. Binnen de Van Klei Groep zijn de importlijnen O.Z. Racing en Kumho Tyres strategisch zeer belangrijk, met een sterke wereldwijde uitstraling. Beide partijen kunnen meeliften op elkaars succes. Voor al onze belangrijke klanten en relaties die zich graag met onze merken onderscheiden en interesse hebben in ADO Den Haag, hebben wij komend seizoen een eigen business unit in het Kyocera Stadion.’’

O.Z. Racing velgen zijn in Nederland bij alle gerenommeerde bandenspecialisten en autodealers verkrijgbaar. Een autorijder op O.Z velgen wil zichzelf met zijn auto heel graag onderscheiden ten opzichte van een ‘standaard’ autoberijder.