ADO Den Haag onder 17 speler Robin van der Meer heeft woensdag zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar in de interland tegen Duitsland.

Voor 2400 toeschouwers speelde Robin van der Meer negentig minuten lang als linksback een goede wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door Duitsland met 2-0. Wij feliciteren Robin met zijn debuut en hopen dat hij in de twee komende wedstrijden ook speeltijd krijgt van de bondscoach en dat er dan gewonnen wordt. De volgende wedstrijd is vrijdag 16 september tegen Italie.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is het vriendschappelijke vierlandentoernooi in Duitsland gestart met een nederlaag. De ploeg van KNVB-coach Albert Stuivenberg verloor woensdag met 2-0 van het gastland. Het was het eerste duel voor Onder 17 na het teleurstellend verlopen WK in Mexico. De ploeg kent een groot aantal nieuwe gezichten en was daarom tegen Duitsland nog erg onwennig. Oranje probeerde het spel te domineren, maar speelde te slordig om het de Duitsers echt lastig te maken.

Sterker, het speelde de tegenstander, die loerde op balverlies, in de kaart. Duitsland was snel in de omschakeling en was in de eerste helft dan ook de betere ploeg. Het leverde voor rust één doelpunt op via Said Benkarit. Oranje zette daar weinig tegenover. Het probeerde wel kansen te creëren, maar het ontbrak vaak aan een goede eindpass om echt dreigend te worden. Intikker Na rust begon Onder 17 aardig, maar bleef Duitsland gevaarlijker. Toch kreeg Oranje een goede kans op de gelijkmaker. De inzet van Stijn Derkx verdween echter net naast het vijandelijke doel. Vlak daarna besliste Duitsland het duel met een intikker van Davie Selke uit een corner. Onder 17 kreeg vervolgens nog kansen via Derkx (paal) en invaller Thom Haye (van de lijn gehaald), maar de marge van twee bleef gehandhaafd. Stuivenberg (foto) sprak na afloop van een verdiende nederlaag. ,,Duitsland had over de hele wedstrijd gezien een licht overwicht. We hebben een groep met veel nieuwe gezichten en die moet nog aan elkaar wennen. We zijn pas twee dagen bij elkaar en hebben pas twee keer getraind. Deze wedstrijd is een goede eerste stap geweest.” Vrijdag treft Onder 17 in het vierlandentoernooi Italië. De aftrap is om 17.00 uur. Statistieken: Duitsland – Onder 17 2-0 (1-0). Scoreverloop: 30. Said Benkarit 1-0, 71. Davie Selke 2-0. Opstelling Nederland: Stan Bijl, Bram van Vlerken, Sjoerd van Beers, Nathan Aké, Robin van der Meer, Safan Garden, Branco van den Boomen, Tony Trindade de Vilhena (60. Thom Haye), Moussa Sanoh, Jeroen Lumu (72. Kai Huisman) en Stijn Derkx.