Zaterdagmiddag wisselende resultaten bij de opleiding. ADO Den Haag onder 19 behaalde een gelukkige overwinning op Roda JC. ADO Den Haag onder 17 en onder 16 verloren hun wedstrijden, terwijl ADO Den Haag onder 15 won van FC Twente. ADO Den Haag onder 14 deelde de punten met FC Utrecht en ADO Den Haag onder 13 versloeg Excelsior R. nipt. Nederlagen waren er tenslotte voor ADO Den Haag onder 12 en onder 11. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden:

ADO Den Haag onder 19 – Roda JC A1 2 – 1 ADO Den Haag onder 19 heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC A1 gelukkig met 2-1 gewonnen. ADO Den Haag begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de 10e minuut op voorsprong door Tomas Tavilla die scoorde in de verre hoek na een schitterende crosspass van Papito Merentia. Enkele minuten later kreeg Roda JC een goede kans uit een vrije trap, maar Bas Meeuwissen was attent. Na 22 minuten kwam Roda JC op gelijke hoogte. Na een voorzet werd er slecht gedekt in het centrum van ADO Den Haag en Mitchel Paulissen kopte de 1-1 binnen. Het laatste wapenfeit voor de rust was een schot van Papito Merentia dat gestopt werd door de Limburgse keeper waardoor de ruststand 1-1 was. In de 2e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd zonder dat het grote kansen opleverde. In de 66e minuut kreeg Tomas Tavilla een goede kans, maar zijn schot ging net over en een vrije trap van Aleksander Bjelica werd door de keeper gered. In de 83e minuut was er de kans voor Roda JC om op voorsprong te komen, maar spits Richino Cicillia schot de bal in vrijstaande positie van 5 meter nog naast de goal. In blessuretijd kreeg Roda JC nog een goed kopkans, maar Bas Meeuwissen redde bekwam. In de 96e minuut kwam de bal via een lange bal en een klutssituatie voor de voeten van Giovanni Korte en hij scoorde in de verre hoek hetgeen de 2-1 betekende. Ondanks dat het al ver in blessuretijd was liet scheidsrechter Schooneveld nog enkele minuten doorspelen, maar ADO Den Haag gaf de voorsprong niet meer uit handen en won met 2-1. Opstelling: Bas Meeuwissen, Mike van Toor, Steve van Kesteren, Aleksander Bjelica, Hakan Bayram, Mike Tros (82e Abas al Tamimy), Mitchell de Vlugt, Jorn van Lunteren, Giovanni Korte, Papito Merencia, Tomas Tavilla (69e Malison Lima Duarte Lopes)

FC Twente B1 – ADO Den Haag onder 17 3 – 1 FC Twente B1 - ADO Den Haag onder 17 werd een wedstrijd waaruit de spelers van ADO Den Haag een aantal lessen van kunnen leren. Belangrijkste les is dat kwaliteit pas wint bij gelijke strijd. Want strijd is hetgeen ontbrak aan de kant van de Haagse ploeg. Ondanks het gebrek aan strijd had deze wedstrijd niet verloren hoeven te worden. De Tukkers werden door ADO Den Haag zelf aan een voorsprong geholpen. Een terugspeelbal van Chris Rog werd door Danny Bakker nog zodanig getoucheerd dat de spits van FC Twente alleen op Maarten van der Want af kon gaan om de 1-0 te scoren. Dit doelpunt had niet het gewenste effect op de Haagse spelers want op slag van rust kon de aanvoerder FC Twente ongehinderd vanaf de middellijn oprukken naar het Haagse doel om beheerst de 2-0 te scoren. Deed ADO Den Haag dan helemaal niets terug? Danny Bakker kon na een half uur spelen, uit een corner, vrij inkoppen maar zijn inzet verdween naast het doel. Met twee verse krachten probeerde trainer Rene Van Delft zijn team weer op het juiste pad te krijgen. Deze opzet mislukte echter doordat FC Twente al snel de 3-0 op een presenteerblad kreeg aangereikt. Robin van der Meer vergat dat er een tegenstander in zijn `rug` zat en schoot de bal tegen diens been waarop de bal voor de voeten van wederom de aanvoerde kwam, die wel raad wist met dit buitenkansje; 3-0. Dat ADO Den Haag via Desko Destanovic nog de 3-1 scoorde is enkel van belang voor het doelsaldo. Kort samengevat komt het erop neer, dat ADO Den Haag een onnodige nederlaag heeft geleden en een busreis van bijna 5 uur nodig heeft gehad om een aantal lessen te krijgen. Opstelling: Maarten van der Wand, Richello Fecunda, Dave Koek, Danny Bakker, Robin Van der Meer, Chris Rog, Rodney van der Meijs (40e Raychello Fecunda), Akin Arslan (40e Damian Mac Intosh), Desco Destanovic, Marc du Chatenier, Tom van Veen (65e Calvin Valies). Excelsior R. B1 – ADO Den Haag onder 16 1 – 0 ADO Den Haag onder 16 heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior R. B1 met 1-0 verloren. In een matige eerste helft kregen beide teams weinig kansen waardoor de 0-0 ruststand stel verklaard is. In de 2e helft kreeg Excelsior een aantal kansen, maar keeper Mark Jacobs speelde een goede wedstrijd en hield tot op dat moment de 0-0 stand op het bord. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam Excelsior op een 1-0 voorsprong uit een vrije trap. ADO Den Haag zette aan om de gelijkmaker te scoren, maar verder dan enkele kleine kansen kwamen de Hagenaars niet waardoor de eindstand 1-0 werd. Opstelling ADO Den Haag: Mark Jacobs, Darryl Jodhabier, Jaimy de Groot, Bahadir Bulut (Kevin Sanchez Gomez), Pepijn van Zwieten de Blom, Mitchell Weissenberg, Guy Smith, Jeffrey van Roon, Jermaine Mezach (Ton Duindam), Hector Hevel (Axel Wendt) en Jersylee Riley (Clinton Delali)

FC Twente C1 – ADO Den Haag onder 15 0 – 2 ADO Den Haag onder 15 speelde vandaag de uitwedstrijd tegen FC Twente C1. FC Twente begon scherp aan de wedstrijd en kreeg in de 1e minuut een grote kans maar Rody de Boer maakte een schitterende redding. FC Twente bleef drukken en maakte het ADO Den Haag het erg moeilijk. Na een ingelaste drinkpauze kwam ADO Den Haag flitsend uit de hervatting en in de 25e minuut bracht Sander Dominicus Segun Owobawele in stelling die beheerst de 0-1 liet aantekenen. Enkele minuten later stond het 0-2. Segun Owobowale bracht Jan Verduijn in stelling die daarop langs zijn tegenstander flitste en hem beheerst inschoot. Een minuut later kreeg Jan Verduijn nog een enorme mogelijkheid maar jammer genoeg ging zijn inzet net naast waardoor de ruststand 0-2 was. In de 2e helft probeerde FC Twente aan te zetten, maar de ADO Den Haag defensie controleerde de wedstrijd. ADO Den Haag speelde de wedstrijd professioneel uit en kwam niet meer in gevaar waardoor de eindstand 0-2 werd. Een uitstekende teamprestatie. FC Utrecht C2 – ADO Den Haag onder 14 1 – 1 De 2e wedstrijd van deze competitie was uit tegen FC Utrecht C2. Na de 9-0 overwinning van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas bleek ook nu maar weer eens de ene wedstrijd de andere niet is, FC Utrecht begon veel feller aan de wedstrijd dan de mannen van ADO Den Haag, en hierdoor krijgen zij ook de beste mogelijkheden wat resulteerde in een 1-0 voorsprong na 16 minuten. In de 21e minuut was het Loyd van der Wilden die fraai de gelijkmaker binnenschoot (1-1). Na de rust maakte ADO Den Haag niet de kansen af die het kreeg en was FC Utrecht niet bij machte om de overwinning naar zich toe te trekken. Al met al een goede les voor het elftal van trainer Gerry van Weelden dat je iedere wedstrijd scherp moet zijn om de 3 punten te pakken.

ADO Den Haag onder 13 – Excelsior R. D1 3 – 2 ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, maar het was Excelsior dat na 8 minuten een foutje afstrafte en de 0-1 scoorde. ADO Den Haag probeerde het recht te zetten, via een groot aantal kansen, maar het duurde tot de 15e minuut voordat ADO Den Haag scoorde. Simo Choukoud maakte de 1-1 na een goede pass van Jese Gielisse .ADO Den Haag bleef op de helft van Excelsior voetballen maar toch wist Excelsior vlak voor rust de 1-2 te maken. In d 2e helft hetzelfde beeld en na 10 minuten scoorde Pascal Struijk uit een schitterende vrije trap de 2-2. Nog geen 5 minuten later werd het 3-2 door Cirano de Groot uit een pass van Lorenzo Seymonson. ADO Den Haag wist niet meer te scoren al kreeg het nog wel een paar kansen, maar de uitslag werd 3-2 in het voordeel van ADO Den Haag onder 13.

ADO Den Haag onder 12 – Jodan Boys D1 2 – 4 Vandaag was voor het eerst dat ADO Den Haag onder 13 thuis speelde voor de competitie. ADO Den Haag begon sterk en goed aan de wedstrijd. Met Abdul Hamzi Sayid van de E-TOP kregen we direct al een paar aardige kansen waarvan we te weinig profiteerde. Na goed rondspelen achterin kwamen we tot een goede opbouw. Bij een goede steekpass vanaf het middenveld was Abdul Hamzi Sayid vertrokken en kapte 2 spelers uit waarna hij goed met zijn linkerbeen in de verre hoek schoot en de keeper van Jodan Boys kansloos liet. We gingen door waar we mee bezig waren. Het creëren van kansen! En hoe! Bij een uitstekend veldspel kwamen we via de flanken een aantal keer goed voor de goal. Helaas stond het vizier bij Rabbi vandaag niet op scherp. Hij miste de uitgelezen mogelijkheid om ons op 2-0 zetten. Bij een moment van onoplettendheid kreeg Jodan Boys zowaar een kans. Door slap uitverdedigen profiteerde de spelers van Jodan Boys goed en gingen de aanval in. Door het te laat ingrijpen van onze verdediging kwam Esam Koetsiers in een vervelende situatie waarbij een penalty ontstond. Deze werd benut maar Kevin Gerritsen zat er heel dichtbij! De 2de helft begonnen we niet heel sterk. Jodan Boys kregen meer grip op de wedstrijd en scoorde een goed doelpunt. Jodan Boys was sterker in 2de helft en profiteerde van onze fouten. Die wij helaas nog iets te veel maken. Al met al weer een goede les hoe we ons weer moeten herpakken en sterker moeten worden! Op basis van de 1ste helft heel goed gedaan! Hier gaan we verder aan werken!

ADO Den Haag onder 11 – Laakkwartier D2 3 – 4 ADO Den Haag onder 11 speelde vandaag tegen Laakkwartier D2 en dit leek een ploeg die op voorhand de mindere moest zijn. ADO Den Haag onder 11 stond bovenaan in de bekerpoule met 3 gespeeld en 9 punten. De eerste helft verliep erg stroef en ADO Den Haag kon niet echt grip krijgen op de wedstrijd. Laakkwartier, dat continu de lange bal hanteerde, probeerde met veel fysieke kracht en snelheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met resultaat, want zij stonden met 1-3 voor bij de rust De 2de helft speelde ADO Den Haag veel beter voetbal en creëerde veel meer kansen dan in de eerste helft. Na een afgekeurd doelpunt die achteraf onterecht bleek werd de uiteindelijke uitslag was 3-4. Op naar woensdag! Dan staat er weer een oefenwedstrijd klaar voor de onder 11