De druiven waren vrijdagavond zuur voor de vrouwen van ADO Den Haag. De dames van Sarina Wiegman kwamen weliswaar goed uit de startblokken en genoten in de rust een comfortabele 2-0 voorsprong tegen tien speelsters van SC Telstar, maar het uitstekende eerste bedrijf werd gevolgd door een minder plezierige tweede helft, die in de blessuretijd in een anticlimax eindigde: 2-2.

De 0-8 recordoverwinning in de Eredivisie Vrouwen een vervolg geven tegen Telstar (voorheen AZ 2007/`10). Dat was de doelstelling van de Haagse equipe, die dit jaar enkel genoegen neemt met het landskampioenschap. Goed om te zien was dan ook dat de ontmoeting in het Kyocera Stadion al snel ontbrandde in een prettig kijkspel. Lisanne Grimberg slaagde er al na tien minuten in om namens ADO Den Haag het verschil te maken. Jill Wilmot kopte de bal door op de 18-jarige aanvalster, die koelbloedig bleef en haar arbeid beloonde met een doelpunt: 1-0.

De spanning gedurende de rest van de eerste 45 minuten zat `m in de staart. Een doelpoging van ADO Den Haag belandde snoeihard op de lat, waarna keepster Loes Geurts de bal kon pakken. Grimberg toonde zich echter van haar gretigste kant en wilde de bal nog veroveren. Dit tot ongenoegen van Geurts, die haar frustraties niet in bedwang wist te houden en daarom met rood naar de kleedkamers werd gestuurd door Angelo van Loenen. De dienstdoende scheidsrechter gaf logischerwijs ook een strafschop. Oog in oog met de in het veld gekomen keepster Saskia Brekelmans wist Mandy van den Berg het gegeven buitenkansje feilloos te verzilveren: 2-0.

Ondanks dat Telstar met een speelster minder aan de tweede helft moest beginnen, weigerde de club uit Velsen-IJmuiden zich naar de slachtbank te laten voeren. Telstar verscheen zelfs zo nu en dan voor het doel van Barbara Lorsheijd, die onder meer een schuiver van voormalig ADO Den Haagspeelster Priscilla de Vos net naast haar doel zag dwarrelen. Eshly Bakker werd niet veel later in de gelegenheid gesteld om de competitiewedstrijd definitief in Haags voordeel te beslechten, maar de 18-jarige aanvalster hielp in de 63ste minuut een droomkans om zeep. In een één-op-één-situatie met keepster Brekelmans zag zij haar lob niet tussen de palen belanden. Het bleek een dure misser, want tien minuten voor het einde droeg De Vos namens Telstar haar steentje bij door optimaal te profiteren van een slecht weggetrapte bal van Lorsheijd. De 24-jarige aanvalster twijfelde geen moment en rondde vanaf een meter of dertig resoluut af: 2-1.

En ook in de resterende fase van de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen liet ADO Den Haag zich helaas de kaas van het brood eten. Telstar werd daadkrachtiger en geloofde nog in een stunt, daar waar de Hofstedelingen er alles aan deden om uiteindelijk nog door het oog van de naald te kruipen. De seconden tikten steeds langzamer weg. Vier minuten voor het einde moest ADO Den Haag zelfs noodgedwongen met tien man verder. De aan haar rug gekwetste Marjolein van den Bighelaar kon het duel niet uitspelen op het moment dat Wiegman al drie wissels had toegepast.

Met tien tegen tien lukte het de Haagse dames nog een aantal minuten om de nipte voorsprong vast te houden, maar diep in de blessuretijd (90+4) wist Telstar alsnog een nederlaag te voorkomen. Claudia van den Heiligenberg poeierde het speeltuig vanaf de rand van het zestienmetergebied snoeihard in de kruising, waarmee ze de eindstand op 2-2 bepaalde. Een puntendeling die voor ADO Den Haag als twee verliespunten zal voelen, aangezien het een 2-0 voorsprong tegen tien opponenten totaal onnodig uit handen heeft gegeven. De eerstvolgende competitiewedstrijd van de ADO Den Haag Vrouwen staat pas gepland voor vrijdag 7 oktober. In speelronde drie heeft de Haagse formatie namelijk vrijaf in de Eredivisie Vrouwen, die bestaat uit zeven teams. Het elftal van trainster Wiegman gaat in speelronde vier op bezoek bij sc Heerenveen. In de daaropvolgende competitierondes moet de club achter de duinen zien af te rekenen met respectievelijk FC Twente (thuis), FC Utrecht (thuis) en VVV-Venlo (uit).

Karakteristiek ADO Den Haag Vrouwen - SC Telstar Vrouwen: 2-2 (2-0) Scoreverloop: 10. Grimberg 1-0, 45+3. Van den Berg 2-0 (pen), 80. De Vos 2-1, 90+4, Van den Heiligenberg 2-2 Opstelling ADO: Barbara Lorsheijd, Sylvia Nooij (83. Sheila van den Bulk), Jeanine van Dalen, Mandy van den Berg, Lucienne Reichardt (72. Merel van Dongen), Jill Wilmot, Renate Jansen (30. Eshly Bakker), Lisanne Grimberg, Marjolein van den Bighelaar, Tessel Middag, Marelle Worm Opstelling Telstar: Loes Geurts, Dyanne Bito, Daphne Koster, Kim Dolstra, Desiree van Lunteren, Annelies Tump, Lois Oudemast (83. Dominique Bruinenberg), Priscilla de Vos, Marjan Brouwer (45. Saskia Brekelmans), Claudia van den Heiligenberg, Stefanie van der Gragt Gele kaart: Grimberg (90ste minuut) Rode kaart: Geurts (45ste minuut) Locatie: Kyocera Stadion Toeschouwers: 700 Scheidsrechter Angelo van Loenen