De dag begon voor de selectie zoals gebruikelijk met een goed ontbijt. Daarna vertrokken de spelers naar de gym waar de fysiektrainer Jurgen Seegers en fysio Edwin Coret klaar stonden om met de spelers anderhalf uur aan de gang te gaan.

Na de fitness training werd er geluncht. Vervolgens kregen de meegereisde Nederlandse pers een extra kans om de spelers te interviewen rond het zwembad en de gym en na dit persuurtje zochten de spelers hun hotelkamer op voor een middagdutje.

In de late namiddag stond er een sportmaaltijd klaar, waarna de spelers de kamers opzochten van onze verzorger Govert de Kramer die de spelers voorzag met het gebruikelijke tape om de enkels. Om 19.00 uur was er een persconferentie met Maurice Steijn en aanvoerder Timothy Derijck, zoals het bij UEFA wedstrijden hoort, in het hotel. Een uur later vertrok het gezelschap voor de gebruikelijke training in het stadion van de tegenstander op hetzelfde tijdstip als de wedstrijd een dag later. Iedereen was blij dat dit in de avonduren kon want overdag wil het kwik op Cyprus wel oplopen tot 40 graden.

De training werd zo nu en dan onderbroken door de sprinklerinstallaties, waardoor iedereen het veld min of meer afging om niet nat te worden. Na wat afwerken op de goal werd er nog een partijspel gespeeld. De selectie is fit en klaar voor de strijd tegen de Cyprioten. Met een goed gevoel van de laatste training gingen de spelers weer richting het hotel.

In het hotel stond een recoverymeal klaar waarna de spelers weer richting de hotelkamers gingen voor een goede nachtrust. Morgen staat het belangrijke duel op het programma. Deze dag zal de selectie gaan benutten met veel rust gevolgd door de wedstrijdbespreking en dan moeten de mannen van Maurice Steijn er echt klaar voor zijn. Morgen leest u een uitgebreid wedstrijdverslag met foto’s op deze website. De wedstrijd wordt om 20.30 uur (19.30 uur Nederlandse tijd) gespeeld.