VfL Bochum 1 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Wednesday, 22 March 2017 14:00
  • -

ADO Den Haag heeft het oefenduel met VfL Bochum winnend afgesloten. De Hagenaars waren met 1-2 te sterk voor de nummer elf van de tweede Bundesliga. Randy Wolters en Sheraldo Becker verzorgden de Haagse productie.

De selectie van trainer Fons Groenendijk vertrok rond 8.30 uur bij het Kyocera Stadion en arriveerde na een voorspoedige busreis en een sportmaaltijd rond 12 uur in het Ruhrgebied. ADO Den Haag volgde daarna de vaste procedure en begon rond 13.15 uur aan de warming-up. Lang stond de Haagse ploeg alleen op een van de bijvelden van het Vonovia Ruhrstadion. Niet zo gek, omdat VfL Bochum ervan uit ging dat het duel, in tegenstelling tot de afspraak, niet om 14.00 uur maar om 14.30 uur zou beginnen. Na tussenkomst van Jan de Jonge, assistent-trainer van Bochum, werd er uiteindelijk om 14.15 uur afgetrapt. De selectie overbrugde de extra minuten na de warming-up door wat te blijven fietsen.

Groenendijk koos ervoor om te starten met spelers die de laatste weken wat minder aan bod zijn gekomen in het eerste elftal. Ook Tom Beugelsdijk, middenin een schorsing van twee wedstrijden, begon aan het duel met de nummer elf van de tweede Bundesliga. De Duitse ploeg staat onder leiding van de Nederlander Gert Jan Verbeek, maar hij koos ervoor om de coaching tijdens het duel met ADO Den Haag over te laten aan zijn assistent De Jonge.

ADO Den Haag begon slap aan het duel. Na twee minuten kreeg het al de rekening gepresenteerd. Bochum profiteerde van twijfel in de Haagse defensie en bij keeper Rody de Boer. Peniel Mlapa maakte geen fout en zette de Hagenaars op achterstand. De nummer zeventien van de Eredivisie pakte het daarna goed op en boog nog voor rust de achterstand om in een voorsprong. Na een kwartier ontsnapte Becker aan de rechterkant. De aanvaller leverde een puntgave voorzet af richting de tweede paal, die door Mike Havenaar met de voet werd teruggelegd naar de andere paal, waar Wolters trefzeker kon zijn met het hoofd. Kort voor rust zag Beugelsdijk Becker vertrekken aan de linkerkant. De spits nam de bal geweldig aan en ging op volle snelheid richting de goal. Zijn inzet in de verre hoek leverde een verdiende 1-2 voorsprong op. ADO Den Haag gaf na de openingstreffer geen kans meer weg en had meer balbezit dan de Duitse opponent.

Dat beeld veranderde in de tweede helft niet meer. Bochum kon alleen uit standaardsituaties nog gevaarlijk worden. Alexander Merkel schoot een vrije trap op de paal en De Boer reageerde prima op een vrije trap van invaller Thomas Eisfeld. De betere kansen waren ook in de tweede heft voor ADO Den Haag. Wolters zag zijn inzet gekeerd door de doelman en Becker, die sterk speelde, schoot voorlangs en over de goal.

Trainer Groenendijk was tevreden. Niet alleen over de uitslag maar ook over het vertoonde spel. "Ik vond het een nuttig duel", aldus de coach. "Ik heb goede dingen gezien en uit deze wedstrijd blijkt dat ook de spelers die ik wat minder laat spelen scherp zijn en bij de les. Ook dat wilde ik zien vandaag en daarin ben ik niet teleurgesteld. Abel Tamata heeft zijn eerste volledige wedstrijd gespeeld, die sluit dus nu ook volledig aan", vertelde Groenendijk na het duel. Morgen traint de selectie van ADO Den Haag om 10.30 uur in het Kyocera Stadion.

Opstelling ADO Den Haag: Rody de Boer; Trevor David, Thomas Meißner, Tom Beugelsdijk, Abel Tamata; Achraf el Mahdioui, Nasser el Khayati, Tom Trybull; Sheraldo Becker, Mike Havenaar en Randy Wolters (75. Schouten).