ADO Den Haag 1 - 1 Westlandia
  • Oefenduel
  • Tuesday, 24 January 2017 19:30

De oefenwedstrijd die ADO Den Haag dinsdagavond heeft gespeeld tegen Westlandia (nummer twee derde divisie zondag) is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. ADO Den Haag, dat veel jongens uit de A-jeugd herbergde, keek bij rust nog tegen een achterstand aan, maar na de pauze zorgde Chovanie Amatkarijo (foto) voor de 1-1. Bij de Hagenaars maakten Aaron Meijers en Dion Malone hun rentree na maandenlang blessureleed.

ADO Den Haag bestond uit een mix van reservespelers van de wedstrijd van zaterdag tegen PEC Zwolle, spelers die terugkeerden van blessures (Meijers en Malone) en jongens uit de Onder 19. Ook proefspeler Abel Tamata mocht op speelminuten rekenen tegen Westlandia.

Westlandia nam na vier minuten brutaal de leiding. Meijers leed balverlies op de rand van zijn eigen zestienmetergebied. Daarmee kreeg Jedsel Merkes de bal voor de voeten. De vleugelaanvaller rondde oog in oog met keeper Rody de Boer rustig af. Nadat ADO Den Haag bekomen was van de vroege achterstand kreeg het langzamerhand wat meer grip op het duel en creëerde de thuisploeg ook enkele kansen. Zo schoot Jerdy Schouten een paar meter over. Diezelfde Schouten stelde met een dieptepass Dennis van der Heijden in staat te scoren, maar de spits kreeg de bal niet onder controle. Ook inzetten van Chovanie Amatkarijo en Ludcinio Marengo leverden geen goals op. 0-1 de ruststand.

De tweede helft stond vooral bol van de vele wissels aan beide kanten. Hierdoor lag het spel geregeld stil, wat de kwaliteit van de wedstrijd niet ten goede kwam. Toch wist ADO Den Haag wel al snel op gelijk hoogte te komen. In de 47e minuut trok Amatkarijo naar binnen en met rechts jaagde hij de bal stijf in de kruising. Na de 1-1 was het aantal kansen op één hand te tellen. Namens ADO Den Haag was Van der Heijden nog dichtbij een treffer. Dit keer werd zijn lobje makkelijk gepakt door doelman Edgar Leerdam. Westlandia werd nog gevaarlijk via Patrick Batist en Anwar Beeldstroo. Vlak voor tijd was er nog dé mogelijkheid voor Amatkarijo om de zege alsnog binnen te halen, maar Leerdam had een uitstekende reflex in huis. Eindstand: 1-1.

ADO Den Haag – Westlandia 1–1 (0-1)

Scoreverloop: 4. Markes 0-1, 47. Amatkarijo 1-1

Opstelling ADO Den Haag: De Boer; Asmelash, Van Schaik (65. Owusu), Berends (65. Van Geenen), Tamata (57. Nwanwko); Malone (46. Cil), Schouten, Meijers (46. Van Huffel); Amatkarijo, Van der Heijden (65. Bilgi), Marengo (60. De Groot)

Opstelling Westlandia: Leerdam; Jacobs, Van Vliet, Van den Burg, De Jong; Staal, Batist, Spruijt; Markes, Van Bochoven, Tichem