Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 2 Vitesse
  • Eredivisie
  • Friday, 03 February 2017 20:00
  • Cars Jeans Stadion
De nieuwe spelers hebben ADO Den Haag niet kunnen helpen aan een overwinning op Vitesse. Vrijdagavond ging de formatie van trainer Zeljko Petrovic met 0-2 onderuit tegen het team van voormalig ADO Den Haag-coach Henk Fraser. De thuisploeg begon zeer aardig aan de wedstrijd, maar twee goals van Vitesse binnen twee minuten maakte aan de Haagse illusies op een goed resultaat een einde.
Bij ADO Den Haag debuteerden Randy Wolters en Nasser El Khayati, die deze week werden aangetrokken. Guyon Fernandez speelde voor het eerst sinds 8 april 2008 een wedstrijd voor onze club. Dat was toen nog in de Eerste Divisie. Een andere nieuwe naam, Donny Gorter, startte op de bank. Daar zaten ook Mike Havenaar en Dion Malone. Zij behoorden voor het eerst tot de selectie sinds respectievelijk Utrecht thuis (4 december) en 3 april 2016 (Groningen thuis). Wilfried Kanon was weer teruggekeerd van de Afrika Cup en mocht gelijk in de basis beginnen.
De nieuwe spelers leken ADO Den Haag wat nieuw elan te geven. De mannen van Petrovic gingen voortvarend van start tegen Vitesse en stichtten flink wat gevaar via de zijkanten. Zo gaven Wolters en Tyronne Ebuehi een fijne voorzet op spits Fernandez. Twee maal kon hij de bal met zijn hoofd te weinig richting en kracht meegeven. Na een kwartier ging de Haagse storm wat liggen.
Tussen de vijftiende en dertigste minuut gebeurde er niet veel. Totdat er opeens een goal voor Vitesse viel. Op ‘randje zestien’ mocht Adnane Tighadouini vrij uithalen. Dat deed hij succesvol: 0-1. Twee minuten later hadden de Arnhemmers de score al verdubbeld. Kelvin Leerdam werd de diepte ingestuurd (net geen buitenspel). Hij gaf de bal af een de meegelopen Ricky van Wolfswinkel, die daarvoor wel buitenspel leek te staan. Maar volgens arbiter Siemen Mulder deed hij toen niet mee aan het spel. Van Wolfswinkel mocht doorgaan en zonder verdediger in zijn buurt Vitesse met een simpel tikje op 0-2 zetten. Vlak voor rust had Fernandez nog twee kleine kansjes, maar die waren ook niet aan hem besteed.
In de tweede helft kwam Vitesse nauwelijks meer in de problemen. Het kreeg zelfs nog goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Ernestas Setkus redde op een kopbal van Leerdam en even later mikte Tighadouini een metertje naast. ADO Den Haag wist daar alleen twee afstandsschoten van Wolters tegenover te zetten. Ondanks nog wat opportunistisch spel van ADO Den Haag in de slotfase gebeurde er niet veel meer voor beide goals. Eindstand 0-2.

Na 21 gespeelde wedstrijden blijft ADO Den Haag op 17 punten staan. Daarmee neemt het voorlopig een zestiende positie in op de ranglijst, even veel als Excelsior en PEC Zwolle. Volgende week staat er voor ADO Den Haag een heel belangrijk duel op het programma. De Hagenaars gaan dan namelijk op bezoek bij hekkensluiter Go Ahead Eagles, dat slechts vier punten minder heeft dan ADO Den Haag. De wedstrijd in de Adelaarshorst in Deventer begint zaterdag 11 februari om 19.45 uur.

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout