ADO Den Haag 3 - 0 Go Ahead Eagles
  • Saturday, 06 August 2016 18:30

Het nieuwe seizoen is voor ADO Den Haag op prima wijze begonnen. Het team van de debuterende coach Zeljko Petrovic boekte zaterdagavond in eigen huis een 3-0 zege op promovendus Go Ahead Eagles. De goals kwamen op naam van Mike Havenaar (twee keer) en invaller Tyronne Ebuehi, die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte.

Bij ADO Den Haag stonden vier debutanten is de basiself. De Litouwer Ernestas Setkus nam plaats op doel, in de verdediging werden José San Roman en Thomas Meißner opgesteld en op het middenveld kreeg Tom Trybull het vertrouwen van Petrovic. Danny Bakker begon op de bank. Kevin Jansen en Dion Malone waren er niet bij vanwege blessures.

De eerste helft van de wedstrijd was zeer levendig wat betreft het aantal kansen. Met name van Haagse kant. Na negen minuten had de thuisploeg al op voorsprong moeten komen. Havenaar trok de bal voor op Edouard Duplan. De Fransman kon binnenkoppen in een leeg doel, maar hij wist de bal net niet goed genoeg richting te geven, waardoor die naast ging.
ADO Den Haag bleef vrolijk ten aanval gaan. Dat resulteerde na een kwartier in de 1-0 voorsprong. Daar had het wel een penalty voor nodig. Duplan werd ten val gebracht door een verdediger van Go Ahead Eagles; strafschop. Havenaar benutte het buitenkansje.

Na de 1-0 liet ADO Den Haag zich wat terugzakken op eigen helft. Daardoor dook Go Ahead iets vaker op voor het doel van Setkus. De Litouwer zag Leon de Kogel een metertje over mikken en de doelman moest even later reddend optreden bij een inzet van Sander Fischer.

In het laatste kwartier van de eerste helft hadden er zomaar een paar goals bij gemaakt kunnen worden. Zo waren Havenaar, Duplan, Ruben Schaken en Gervane Kastaneer, die opviel vanwege zijn dreigende spel, dichtbij de 2-0, maar het ontbrak hen aan een beetje geluk. Dat geluk had Setkus aan de andere kant wel, die in korte tijd twee pegels van Go Ahead onschadelijk maakte. Zo gingen de teams rusten met een tussenstand van 'slechts' 1-0.

Het tweede bedrijf was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft. ADO Den Haag leunde wat achterover en gokte op een snelle uitbraak. Go Ahead was niet bij machte een gaatje in de Haagse defensie te vinden. In de 54e minuut lukte dat bij uitzondering wel. Uit een corner kon Xandro Schenk koppen, maar hij zag zijn poging op de paal belanden.
Enigszins uit het niets verdubbelde ADO Den Haag twintig minuten voor tijd de score. Schaken gaf vanaf rechts voor. Kastaneer dook onder de bal door. Gelukkig stond Havenaar bij de tweede paal klaar om met een kopbal zijn tweede van de avond te maken. In het slotkwartier had Schaken nog een treffer op zijn schoen. Hij zag keeper Theo Zwarthoed echter redding brengen met zijn voeten.
Na 82 minuten zat de derde er dan wel in voor ADO Den Haag. Daar zorgden twee invallers voor. Ludcinio Marengo vond met een heerlijke voorzet Ebuehi, die koud in het veld de 3-0 binnenknikte. Daar zou het zaterdagavond bij blijven. Een uitstekende opening van het seizoen voor ADO Den Haag.

Over een week staat de eerste uitwedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. Op zaterdag 13 augustus gaan Petrovic en zijn mannen op bezoek in Arnhem bij Vitesse. De aftrap in de Gelredome vindt om 19.45 uur plaats.