FC Utrecht 2 - 2 ADO Den Haag
  • Sunday, 13 March 2016 12:30
  • Stadion Galgenwaard
Ondanks een 2-0 achterstand heeft ADO Den Haag toch een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij FC Utrecht. Door goals van Danny Bakker en Mike Havenaar speelde de ploeg van coach Henk Fraser met 2-2 gelijk. Het kreeg zelfs kansen op een derde goal, maar het bleef bij de puntendeling.
De beginfase van de eerste helft was weinig opwindend. Een tactisch steekspel; zo viel met name het eerste kwartier samen te vatten. FC Utrecht kreeg alleen via Timo Letschert (schot over) een aardige kans. ADO Den Haag-middenvelder Kevin Jansen zag een inzet recht in de handen van doelman Robbin Ruiter belanden. Een paar minuten later had Mike Havenaar de openingstreffer op zijn schoen, maar Ruiter kwam goed uit zijn goal waardoor hij het schot kon verijdelen.

Dat FC Utrecht in de 23e minuut op voorsprong kwam, viel redelijk uit de lucht vallen. Letterlijk en figuurlijk. Spits Sébastien Haller controleerde een hoge bal uitstekend met zijn knie. De Fransman draaide zich om, en met een halve omhaal schoot hij keihard richting het doel van Martin Hansen. De Deen was kansloos: 1-0. Hansen kon in de 42e minuut de 2-0 ook niet voorkomen. Na een steekpass van Bart Ramselaar gaf Andreas Ludwig voor op Ruud Boymans. Ondanks dat hij de bal achter zich kreeg, wist de aanvaller wel af te ronden. 2-0 bleek tevens de ruststand.

ADO Den Haag zat niet bij de pakken neer, want vrij snel na rust werd de aansluitingstreffer geproduceerd. Daar had het wel een vrije trap voor nodig. Die werd in de 48e minuut prachtig binnen getrapt door Bakker.

Daarna brak er een periode aan, waarin FC Utrecht weer wat kansjes kreeg de voorsprong te vergroten. Zo ging een halve omhaal van Boymans een meter over, en werd een inzet van Ramselaar geblokt. Desalniettemin lukte het ADO Den Haag op gelijke hoogte te komen. Op links had Edouard Duplan een scherpe voorzet in huis, die hij afleverde bij Havenaar. De kopbal van de Japanner betekende de 2-2 en zijn dertiende goal van dit seizoen. Voor Duplan was het de tiende assist van deze jaargang, de meeste in de Eredivisie.
In de slotfase van het duel had invaller Ruben Schaken twee keer een Haagse voorsprong op zijn schoen. De eerste keer mikte hij een halve meter naast na goed verlengen van Havenaar. Niet lang daarna werd een inzet van Schaken van de doellijn gehaald door voormalig ADO Den Haag-speler Christian Kum. Verder kwamen beide ploegen niet. Zo was 2-2 de eindstand.

Door de remise stijgt ADO Den Haag op de ranglijst. Met een tiende plek zijn de mannen van Fraser nu koploper van het ‘rechterrijtje’ met 34 punten uit 27 wedstrijden. Volgende week staat er een thuisduel op het programma voor de Hagenaars. Op zondag 20 maart komt N.E.C. op bezoek in het Kyocera Stadion. Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.