Terug naar resultaten
PSV 2 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Saturday, 27 February 2016 19:45
  • Philips Stadion

Het is ADO Den Haag niet gelukt om te stunten bij koploper PSV. Zaterdagavond pakte de Eindhovense ploeg in eigen huis de drie punten dankzij een 2-0 overwinning. In de eerste helft konden de Hagenaars nog aardig meekomen met PSV, maar na rust werd de druk te groot en ging de landskampioen door goals van Marco van Ginkel en Luuk de Jong met de zege aan de haal.

Bij ADO Den Haag enkele wijzigingen ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle. Tyronne Ebuehi begon als linksback omdat Aaron Meijers (geschorst) en Wilfried Kanon (blessure) er niet bij konden zijn. Tegen PEC was Ruben Schaken absent vanwege ziekte. Omdat hij nog niet honderd procent hersteld was, begon Schaken nu op de bank. Daarom koos trainer Henk Fraser tegen PSV voor een 4-4-2 formatie met Kyle Ebecilio als extra man op het middenveld, zijn eerste basisplek bij ADO Den Haag.

In de eerste helft deed ADO Den Haag weinig voor PSV onder. Over het algemeen stond het elftal goed, hoewel de defensie zo af en toe wel wat lichte haarscheurtjes vertoonde. Zoals direct na de aftrap met een slippertje van Vito Wormgoor. Die bleef zonder gevolgen. De verdediger moest even later nog ruimen na een klutsbal van Jurgen Locadia.

PSV kreeg in het vervolg nog wat kleine mogelijkheden via onder meer De Jong en Locadia. Maar die pogingen konden Martin Hansen niet verontrusten. Aan de andere kant moest zijn collega Jeroen Zoet wel even goed opletten na een vlammend schot van Danny Bakker, die de keeper moeizaam tegen wist te stoppen. De beste kans van het eerste bedrijf kwam uit een corner van PSV-middenvelder Davy Pröpper. Hector Moreno liep tegen de bal aan. De harde trap van de Mexicaan spatte uiteen op de lat. Het bleek voorlopig het laatste gevaar. Alleen in blessuretijd was PSV nog dichtbij een treffer na een fout van Ebecilio. Pröpper dacht te profiteren, maar Hansen voorkwam dat.

Na de pauze werd PSV steeds dreigender. Dat had in het begin vooral te maken met vele foutieve passes aan de zijde van ADO Den Haag. De Eindhovenaren hadden lang moeite daarvan de profiteren. Vooral via De Jong kreeg het wel aardige kansen om op voorsprong te komen, maar de spits mikte telkens over of naast het doel. ADO Den Haag kwam er nog maar spaarzaam uit, waarvan één keer goed. Invaller Schaken mocht aanleggen voor een schot die maar net naast zeilde.

In de 72e minuut brak PSV eindelijk de ban. Een vrije trap werd door Hansen weg gebokst. Uit de tweede lijn haalde Locadia uit. De inzet van de aanvaller werd met de hak van Van Ginkel verlengd. Dat bleek voldoende om de 1-0 op het scorebord te zetten.

ADO Den Haag probeerde met opportunistisch spel wat aan de achterstand te doen. Verder dan een poging in het zijnet van Edouard Duplan kwam de ploeg van Fraser niet. De bal ging er in het andere doel wel in. PSV kreeg na een overtreding van Danny Bakker (geel, dus geschorst voor FC Twente thuis evenals Dion Malone) een vrije trap. Deze werd snel genomen door Andres Guardado. De middenvelder bereikte De Jong die invaller Gianni Zuiverloon te slim af was: 2-0. Het zou tevens de eindstand zijn. Daarmee zakt ADO Den Haag twee plekken op de ranglijst naar positie dertien met dertig punten.

Volgende week komt ADO Den Haag weer in actie in eigen huis. Op vrijdag 4 maart ontvangt het FC Twente, dat de formatie van Fraser door winst op FC Groningen inmiddels is gepasseerd op de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één punt. Het duel der middenmoters begint om 20.00 uur in het Kyocera Stadion.

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout

SPONSORBAR_MAINSPONSOR

SPONSORBAR_OFFICIALPARTNERS

SPONSORBAR_DIVISIONPARTNER