ADO Den Haag 1 - 0 NEC
  • Saturday, 11 March 2017 18:30
Voor het eerst sinds 18 december heeft ADO Den Haag weer drie punten behaald. In eigen huis werd N.E.C. met 1-0 verslagen. De matchwinner was Mike Havenaar met een rake kopbal in de tweede helft. Maar de overwinning was ook zeker te danken aan keeper Robert Zwinkels, die zijn ploeg met een paar geweldige reddingen goed op de been hield.
In het eerste half uur gebeurde er nauwelijks iets noemenswaardigs op het veld. N.E.C. leunde achterover en liet ADO Den Haag het spel maken. Het tempo lag erg laag, waardoor de thuisploeg niet door de hechte Nijmeegse defensie kwam. Het was daarom gedwongen de lange bal te spelen. Dat leverde weinig succes op.
Na dertig minuten ontbrandde het duel wat meer. Dat werd ingegeven door een paar goede kansen voor N.E.C. Eerst blokte een Haagse verdediger een inzet van Julian von Haacke. Even later schoot Mohamed Rayhi op de lat. Zwinkels moest ADO Den Haag daarna twee keer op de been houden. Op pogingen van Gregor Breinburg en Jay-Roy Grot wist de doelman uitstekend redding te brengen. ADO Den Haag stelde daar alleen een schotje van Ruben Schaken tegenover. 0-0 de ruststand.
De start van de tweede helft was stormachtig. De kansen stapelden zich op. Namens N.E.C. waren Rayhi en Ali Messaoud allebei twee keer dichtbij een doelpunt. Maar Zwinkels bleek telkens onpasseerbaar. Aan de andere kant hadden Edouard Duplan, Tom Trybull en Dion Malone de openingstreffer op de schoen. Maar ook zij hadden geen succes.
Na een uur daalde het niveau van de wedstrijd weer zoals die van de eerste helft. Een doelpunt hing niet in de lucht, maar kwam er wel. Het gebeurde uit een standaardsituatie. ADO Den Haag nam op links een vrije trap via Schaken, die panklaar op het hoofd van Havenaar belandde. De Japanner kopte goed raak: 1-0. In de slotfase probeerde N.E.C. met man en macht om nog een resultaat de behalen. Maar dat lukte de mannen van coach Peter Hyballa niet. Daarmee was de eerste zege voor ADO Den Haag in 2017 een feit.

Dankzij de drie punten in ADO Den Haag gestegen naar plek vijftien op de ranglijst. Uit 26 wedstrijden zijn 22 punten behaald. Volgende week reist ADO Den Haag af naar Alkmaar voor de confrontatie met AZ. Op zondag 19 maart vindt de aftrap om 16.45 uur plaats.