NEC 3 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Saturday, 10 December 2016 18:30
  • Goffertstadion
ADO Den Haag heeft zaterdagavond geen punten weten te veroveren bij N.E.C. in Nijmegen. De Hagenaars keken bij rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Dat bleek tevens de eindstand. De goals werden gemaakt door Kevin Mayi, Mohamed Rayhi en een eigen doelpunt van Tyronne Ebuehi.
Voor ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic waren er de nodige personele problemen. Tom Beugelsdijk en Thomas Meißner ontbraken wegens een schorsing. Mike Havenaar kon er niet bij zijn vanwege een kuitblessure. Daarom stonden Danny Bakker en Wilfried Kanon in het centrum van de verdediging. In de spits werd Gervane Kastaneer opgesteld.
Het duel was nog maar twaalf minuten oud toen ADO Den Haag al tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de tiende minuut maakte Mayi de openingstreffer met een krullend schot in de verre hoek. Snel daarna kon de tweede Nijmeegse goal worden bijgeschreven. Een vrije trap van Julian von Haacke kwam via Dario Dumic op het hoofd van Ebuehi terecht. Hij gaf de bal de verkeerde richting mee, waardoor die achter Ernestas Setkus in het doel belandde: 2-0. NEC ging zelfs met een 3-0 voorsprong rusten doordat Rayhi vlak voor de pauze binnenschoot.
In de tweede helft gebeurde er niet veel meer. ADO Den Haag wilde wel, maar kon het NEC eigenlijk nooit meer echt lastig maken. Er waren nog wel twee kansen voor Gervane Kastaneer. Helaas waren die niet aan hem besteed. De thuisploeg wist ook nauwelijks meer gevaar te schichten, op een inzet van Mayi na. Bij de doelpunten voor rust zou het uiteindelijk blijven: 3-0 voor NEC.

Na zestien wedstrijden heeft ADO Den Haag veertien punten. Daarmee staat er voorlopig vijftiende. Over vier dagen komt ADO Den Haag alweer in actie, namelijk in de achtste finale van het bekertoernooi. Woensdag is Feyenoord de tegenstander in De Kuip (20.45 uur). Volgende week zondag treffen de Hagenaars wederom een Rotterdamse tegenstander. Dan komt Sparta op bezoek in het Kyocera Stadion. Aftrap 14.30 uur.

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout