ADO Den Haag 1 - 0 Willem II
  • Saturday, 05 November 2016 18:30
ADO Den Haag heeft in de Eredivisie eindelijk weer het zoet van een overwinning mogen smaken. Zaterdagavond werd Willem II in eigen huis met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt kwam op naam van Tom Beugelsdijk, die daarmee zijn honderdste officiële duel voor ADO Den Haag een extra tintje gaf.
Bij ADO Den Haag de nodige wijzigingen in het elftal ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen AZ. Achterin was er weer een plaatsje ingeruimd voor José San Roman op de rechtsbackpositie. Daarmee werd Tyronne Ebuehi naar de linkerkant van de verdediging verwezen. Op het middenveld kreeg Hector Hevel de kans ten faveure van de geschorste Danny Bakker. Voorin stond, naast Mike Havenaar, Dennis van der Heijden. 4-2-2 was dus het systeem waarmee Zeljko Petrovic startte. Omdat Edouard Duplan op de bank begon, droeg Beugelsdijk de aanvoerdersband.
In de eerste helft gebeurde er bar weinig in het Kyocera Stadion. Het enige hoogtepunt kwam al na vier minuten. Na goed doorzetten van Ruben Schaken, die terugkeerde van een blessure, kon Havenaar een poging op doel wagen. De inzet van de spits werd via de lat overgetikt door doelman Kostas Lamprou. Willem II wist eigenlijk alleen gevaar te stichten met Bartholomew Ogbeche. Hij kon een voorzet van links niet de juiste ‘touch’ meegeven. Minpunt in het eerste bedrijf was het uitvallen van Kevin Jansen met een knieblessure. Duplan verving hem.
De tweede helft bleek een stuk enerverender. Niet in de laatste plaats omdat ADO Den Haag al snel een voorsprong wist te pakken. Hevel mocht aanleggen voor een corner. Hij bezorgde die panklaar op het hoofd van Beugelsdijk, die met een rake kopbal zijn honderdste duel luister bijzette.
In het vervolg vielen er weinig uitgespeelde kansen te noteren. De thuisploeg was nog het meest dichtbij een treffer. Van der Heijden zag zijn uithaal recht op Lamprou af stevenen. Even later ging een schot van Hevel nog naast, nadat Beugelsdijk een eerdere inzet geblokt zag worden. Namens Willem II had Jordy Croux nog een schotje in huis. Ernestas Setkus hoefde daarbij niet reddend op te treden (bal ging naast). Een paar minuten voor tijd legde Van der Heijden op ‘randje zestien’ nog aan, maar hij zag de bal naast het doel verdwijnen. Ook Duplan had in de laatste minuut geen succes. Maar dat deerde niemand meer, want met een 1-0 eindstand werd er afgefloten.

Voor ADO Den Haag betekent de winst op Willem II de eerste driepunter in de Eredivisie sinds 19 augustus. Toen werd Excelsior verslagen. Door de zege zijn de Hagenaars ook weer een paar plekken gestegen op de ranglijst. ADO Den Haag staat voorlopig negende met veertien punten uit twaalf wedstrijden. Na een weekend rust vanwege de interlandperiode komt ADO Den Haag op zaterdag 19 november weer in actie. Die dag staat het uitduel bij FC Groningen op het programma. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt.