SC Heerenveen 0 - 4 ADO Den Haag
  • Sunday, 20 December 2015 14:30
  • Abe Lenstra Stadion
ADO Den Haag heeft het jaar 2015 afgesloten met een prachtige 0-4 zege uit bij sc Heerenveen. Op de overwinning was helemaal niks af te dingen. De doelpunten werden gemaakt door Aaron Meijers, Danny Bakker, Tom Beugelsdijk en Kevin Jansen. Dankzij de winst gaat ADO Den Haag als nummer tien van de Eredivisie de winterstop in.

De beginfase van de eerste helft kenmerkte zich door veel strijd aan beide kanten. Vanwege de nodige slordigheden ontstonden er geen kansen. Het eerste schot op doel kwam pas na veertien minuten. Een poging van zo'n twintig meter van Heerenveen-speler Caner Cavlan belandde in de handen van keeper Martin Hansen.

Schot nummer één van ADO Den Haag leverde direct een goal op. Jansen kopte na een ingooi op Bakker. Die had oog voor de mee opgekomen linksback Meijers. Op randje 'zestien' zorgde hij met een lage schuiver voor de openingstreffer. Daarna zette Heerenveen meer druk, maar het wist nooit echt gevaarlijk te worden. Daardoor was 0-1 de ruststand.

Al vrij snel na de pauze verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Bakker kreeg de bal zo in de voeten gespeeld na een sliding van een tegenstander. De middenvelder trof geen verdedigers op zijn weg naar het doel. Bakker bleef rustig, en rondde beheerst af: 0-2.

Heerenveen ging in het vervolg iets opportunistischer spelen. De resulteerde in twee goede kopkansen. De eerste werd van de lijn gehaald door Meijers, de tweede van Jeremiah St. Juste plukte Hansen uitstekend weg voordat de bal het net kon vinden.

Met ruim een uur op de klok gooide ADO Den Haag het duel in het slot. Ruben Schaken kreeg daar een goede mogelijkheid voor, maar hij zag Erwin Mulder redding brengen. Een minuut later was het wel raak. Bakker kopte uit een hoekschop door op Beugelsdijk. De centrale verdediger aarzelde niet, en zorgde met een harde pegel in de verre hoek voor de derde Haagse goal. Ondanks wat speldenprikken was Heerenveen niet meer bij machte iets aan de achterstand te doen. In blessuretijd vijzelde Jansen de overwinning nog wat op door de 0-4 te maken. Daarmee was de vierde overwinning van dit seizoen een feit voor ADO Den Haag.

Dankzij de zege sluit ADO Den Haag 2015 af op een tiende plek in de Eredivisie. Uit zeventien wedstrijden zijn twintig punten behaald. Daarvan werden er negen in uitduels gepakt. De mannen van trainer Henk Fraser hebben evenveel punten als Heerenveen, maar kunnen bogen op een beter doelsaldo. Voor ADO Den Haag staat er direct na de winterstop een echte kraker op het programma. Op zondag 17 januari komt Ajax namelijk langs in het Kyocera Stadion. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt.