Terug naar resultaten
Roda JC 1 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Friday, 06 November 2015 20:00
  • Parkstad Limburg Stadion

Ondanks dat ADO Den Haag in het laatste half uur met een man meer speelde, is het er niet in geslaagd te winnen bij Roda JC in Kerkrade. Vrijdagavond stond er in het Parkstad Limburg Stadion in 1-1 eindstand op het scorebord. Tom van Hyte bracht de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor rust maakte Mike Havenaar zijn achtste van het seizoen en het 2000e doelpunt van ADO Den Haag in de Eredivisie.

Het begin was flitsend in Kerkrade. Havenaar had na de aftrap direct een kans om aan te leggen, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Daarna kopte Timothy Derijck ruim naast. Uit de Limburgse aanval, die na de doeltrap volgde, leek Roda JC op voorsprong te komen via Tomi Juric. De treffer van de aanvaller werd echter afgekeurd, omdat hij even daarvoor Gianni Zuiverloon vasthield.

ADO Den Haag liet Roda JC het spel maken, iets waar de formatie van coach Darije Kalezic niet in uitblinkt. Toch resulteerde het wel in een doelpunt. Dion Malone had weinig grip op de beweeglijke linksbuiten Edwin Gyasi. Laatstgenoemde gaf dan ook een keer een gevaarlijke voorzet. Die werd gelijk tot goal gepromoveerd door de inlopende Van Hyfte: 1-0.
Na de openingstreffer ging juist Roda JC achterover leunen. ADO Den Haag mocht de bal rustig rondspelen, maar dat leverde zelden echte dreiging op. Er was te weinig beweging in de voorste linies. Toch ging er langzamerhand wel steeds meer gevaar uit van de Haagse voorwaartsen. Een fase die werd ingegeven door een aardige vrije trap van Zuiverloon (redding doelman Benjamin van Leer). De keeper stond ook in de weg bij schoten van Havenaar en Giovanni Korte. Juist die twee spelers zorgden voor de gelijkmaker. Korte gaf vanaf links laag voor op Havenaar, die een stapje terug zette, en daarmee zijn tegenstander kansloos liet. Dat was Van Leer ook op de inzet van de Japanner. Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

De tweede helft begon een stuk minder aantrekkelijk dan de start van het eerste bedrijf. Pas na 53 minuten ontstond er een gevaarlijke situatie in een van de zestienmetergebieden. Via een mooie, lange aanval mocht ADO Den Haag aanleggen voor een hoekschop. Daaruit kopte Derijck recht in de handen van Van Leer.

Met ruim een uur op de klok moest Roda JC opeens verder met tien man. Na een overtreding gaf Juric een tik in het gezicht van Havenaar. Arbiter Eric Braamhaar was resoluut: rode kaart. Korte kreeg direct een kans op de 1-2, maar zijn volley zeilde een paar meter naast.

Roda JC besloot het gelijkspel te verdedigen na de uitsluiting van Juric. Het initiatief lag bij ADO Den Haag, dat de man-meersituatie wilde uitspelen. Havenaar kreeg de perfecte mogelijkheid om zijn club drie punten te bezorgen. Van Leer was uit zijn doel gekomen, zodat de spits vrij mocht aanleggen. Maar op de lijn redde enkele Limburgse verdedigers alsnog.

In de eindfase verliet Roda JC wat meer de defensieve stellingen. Daar kwamen nog schoten uit voort van invaller Richmond Boakye en Hicham Faik. Eerstgenoemde schoot voorlangs, de voormalig speler van ADO Den Haag vond Hansen op zijn weg naar glorie. Aan de andere kant waren Danny Bakker en Roland Alberg bijna succesvol van afstand, maar ook deze pogingen leverde geen treffer op. In blessuretijd kopte Kevin Jansen niet goed terug op Hansen, waar Boakye van had kunnen profiteren. Dat deed hij niet. Kort daarna mikte Derijck nog naast met het hoofd. Verder dan dat kwam ADO Den Haag niet. Eindstand 1-1. Het zesde gelijkspel van dit seizoen.

ADO Den Haag is nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Dat heeft een dertiende plek op de ranglijst tot gevolg. Uit twaalf duels zijn even zoveel punten behaald. De mannen van coach Henk Fraser hebben verzuimd Roda JC te achterhalen, dat nu tiende staat met veertien punten. Vanwege de interlands komt ADO Den Haag volgend weekend niet in actie. Er staat wel een oefenduel gepland. Op donderdag 12 november om 12.30 uur nemen de Hagenaars het in het Kyocera Stadion op tegen eerste divisionist RKC Waalwijk. De eerst volgende Eredivisiewedstrijd is op zondag 22 november. ADO Den Haag ontvangt dan subtopper Vitesse. Er wordt om 16.45 uur afgetrapt.

 

Auteur: Joey Gardien
Fotografie: Laurens Lindhout

SPONSORBAR_MAINSPONSOR

SPONSORBAR_OFFICIALPARTNERS

SPONSORBAR_DIVISIONPARTNER