ADO Den Haag 2 - 0 Kardemir Karabükspor
  • Oefenduel
  • Saturday, 23 July 2016 17:00
  • Terrein Laakkwartier

Ook de voorlaatste wedstrijd in de oefencampagne heeft een overwinning voor ADO Den Haag opgeleverd. Op het terrein van HVV Laakkwartier was de ploeg van coach Zeljko Petrovic met 2-0 te sterk voor Kardemir Karabükspor, dat in de hoogste Turkse divisie speelt. De doelpunten werden in de laatste tien minuten gemaakt door Aaron Meijers en Edouard Duplan.

Bij ADO Den Haag stond Rody de Boer onder de lat. Hij verving Robert Zwinkels, die uit voorzorg aan de kant werd gehouden. De nieuwe keeper Ernestas Setkus was nog niet beschikbaar. In het hart van de verdediging maakte Thomas Meißner zijn officieuze debuut voor ADO Den Haag. Verder startte Tyronne Ebuehi als linksback. Daardoor stond Meijers op het middenveld geposteerd. Naast hem de Duitse proefspeler Tom Trybull, die Petrovic mocht overtuigen om een contract af te dwingen.

De eerste helft was weinig opwindend. Vooral in het eerste half uur. Er waren hier en daar wat overtredingen. Dat kwam het tempo en ook het aantal kansen niet ten goede. Pas na twintig minuten werd er voor het eerst op doel geschoten. Een inzet van Kevin Jansen bleek een eenvoudige prooi voor Adriano Fachini.

Na een half uur dook ADO Den Haag wat vaker op voor het doel van Kardemir Karabükspor. Zo had Gervane Kastaneer in de 33e minuut de 1-0 op zijn schoen, maar zijn indraaiende schot werd goed gekeerd. Even later mocht Kastaneer opstomen richting de vijandelijke goal. Na wat geaarzel bediende hij Duplan, die hoog over schoot. Vlak voor rust was Kastaneer andermaal dichtbij de openingstreffer. Dit keer mikte de aanvaller een halve meter naast. Ruststand 0-0.

Direct de pauze kreeg Kardemir Karabükspor uit het niets de beste kans van de wedstrijd. Promise Isaac stond al bijna de juichen, maar de spits zag tot zijn verbazing dat De Boer met zijn hoofd de bal wonderbaarlijk uit het doel hield. Diezelfde Isaac moest er na 56 minuten af. Hij kreeg een rode kaart voor het duwen van Trybull.
Met een mannetje meer moest ADO Den Haag het spel maken. De Turken gingen logischerwijs achterover leunen, hopend op een counter. De mannen van Petrovic deden niet veel met het numerieke overwicht. Ze kwamen niet verder dan een schotje van Jansen en een kopbal over van Kastaneer.
Pas in de laatste tien minuten maakte ADO Den Haag het verschil. Eerst kreeg José San Roman de bal met een crosspass aangespeeld. Met zijn aanname schakelde de Argentijn direct zijn tegenstander uit. De voorzet van San Roman belandde bij Meijers, die makkelijk de 1-0 binnenschoot. In de 83e minuut strafte Duplan een fout van de keeper af, die de bal plotseling in de voeten van de Fransman schoof. Duplan maakte de 2-0 in een leeg doel. Het bleek tevens de eindstand.

Over een week speelt ADO Den Haag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het Kyocera Stadion is Iraklis Saloniki uit Griekenland de tegenstander. Er wordt op zaterdag 30 juli om 16.00 uur afgetrapt.

ADO Den Haag – Kardemir Karabükspor 2–0 (0-0)

Scoreverloop: 81. Meijers 1-0, 83. Duplan 2-0

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaarten: Beugelsdijk

Rode kaarten: Isaac

Opstelling ADO Den Haag: De Boer; San Roman, Meißner, Beugelsdijk (76. El Mahdioui), Ebuehi; Jansen, Trybull (64. Bakker), Meijers; Kastaneer (76. Van der Heijden), Havenaar, Duplan