Heracles Almelo 4 - 0 ADO Den Haag
  • Sunday, 07 May 2017 14:30
  • Erve Asito
Na vijf duels op rij zonder verlies heeft ADO Den Haag weer eens een nederlaag moeten incasseren. Uit bij Heracles Almelo werd het 4-0 voor de thuisploeg. Goals werden gemaakt door Reuven Niemeijer (twee keer), Samuel Armenteros en Thomas Bruns. Door de nederlaag kan ADO Den Haag de play-offs voor Europees voetbal niet meer behalen.
De wedstrijd begon stormachtig in het Polman Stadion. Heracles werd in de eerste minuut gevaarlijk via een strakke voorzet. In de tegenaanval schoot Becker op keeper Bram Castro. Een paar minuten later weer een dreigende situatie voor het doel van Robert Zwinkels. Armenteros mikte op de paal. Kort daarna was het wel raak. Niemeijer tekende voor de 1-0 via onderkant lat.
ADO Den Haag liet zich niet uit het veld slaan en bleef op zoek gaan naar het vijandelijke doel. Zo was Becker andermaal dichtbij een treffer, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. De bal lag er in de twaalfde minuut helaas weer in achter Zwinkels. Na een voorzet van Tim Breukers rondde wederom Niemeijer af in de lange hoek. Met de 2-0 stand gingen de teams ook rusten. Hoewel Heracles en ADO Den Haag nog kansen kregen op een doelpunt. Namens de thuisploeg waren Kristoffer Peterson en Brandley Kuwas bijna succesvol. Voor de Hagenaars hadden Danny Bakker en Becker kunnen scoren. Maar het bleef dus bij de twee goals voor Heracles.
In de tweede helft leek het stadion meer bezig met de tussenstanden op de andere velden. Het had zijn weerslag op het veld, waar weinig noemenswaardigs gebeurde. Pas in de 67e minuut veerde iedereen weer op toen Armenteros op de paal kopte. Een aantal minuten daarna kon de Zweed wel juichen toen hij de bal van afstand de kruising injoeg: 3-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De slotfase stond vooral in het teken van het afscheid van Heracles-voorzitter Jan Smit. Door allerlei slingers op het veld lag het duel even stil. ADO Den Haag kon geen vuist meer maken in de toegevoegde tijd. Dat deed Heracles wel, dat via de vertrekkende Bruns de 4-0 eindstand op het scorebord zette.
ADO Den Haag is door de nederlaag gezakt naar plek veertien op de ranglijst. Uit 33 wedstrijden zijn 35 punten behaald. Volgende week staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. Het betreft een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Op zondag 14 mei wordt er om 14.30 uur afgetrapt in het Kyocera Stadion.