ADO Den Haag 0 - 2 FC Utrecht
  • Sunday, 04 December 2016 12:30
ADO Den Haag heeft zondagmiddag geen punten weten te behalen tegen FC Utrecht. De ploeg van coach Erik ten Hag was met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. Nacer Barazite en Sebastien Haller scoorden namens Utrecht, dat het in het laatste kwartier nog maar tegen tien man hoefde op te nemen na een rode kaart voor Tom Beugelsdijk. ADO Den Haag was twee keer dichtbij een goal, maar twee maal werd de paal geraakt.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen. Dit om Leo van der Kroft te herdenken, Lid van Verdienste die vorige week overleed. De minuut stilte gold tevens voor clubicoon Aad Mansveld, die maandag precies 25 jaar geleden overleed. Daarnaast stonden spelers en arbiters ook stil bij de vliegramp in Colombia, waar vrijwel de gehele selectie van het Braziliaanse Chapecoense om het leven kwam.
De eerste fase van de wedstrijd was weinig opwindend te noemen. Strijd werd er wel geleverd, maar echt uitgespeelde kansen konden niet gecreëerd worden. De enige gevaarlijke momenten kwamen van Sofyan Amrabat (hoog over) en Edouard Duplan (schot in handen keeper). In de 19e minuut ontstond er nog een dreigende situatie voor het doel van Ernestas Setkus, maar Tom Trybull kon opruimen.
Met een klein half uur op de klok nam Utrecht een voorsprong. Op links ging Yassin Ayoub goed door. Hij kreeg de bal bij Barazite, die mocht aannemen, draaien en schieten. Dat deed hij doeltreffend: 0-1. Haller had Utrecht op 0-2 moeten zetten in de 37e minuut, maar hij mikte naast. Mike Havenaar kwam nog in de buurt van een scoringskans. Uit een steekpass van Thomas Meißner lukte het de Japanner net niet de bal aan te nemen. Ruststand 0-1.

ADO Den Haag ging niet bij de pakken neerzitten en wist vrij snel na rust twee keer gevaarlijk te worden. Eerst werd Gervane Kastaneer de diepte ingestuurd en mocht hij aanleggen op randje zestien. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Enkele minuten later kon Hector Hevel geheel vrijstaand uithalen. Zijn inzet zeilde jammer genoeg hoog over.

Na 69 minuten had Utrecht het duel naar zich toe moeten trekken. Haller mocht namelijk alleen afstomen op Setkus. Die kon de bal nog toucheren, waarna Beugelsdijk opruimde. Diezelfde Beugelsdijk pakte een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart: rood. Desondanks kwam ADO Den Haag bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Achraf El Mahdioui belandde echter op de paal. Uiteindelijk werd er aan de andere kant een goal bij geprikt door Utrecht. Op aangeven van Richairo Zivkovic scoorde Haller. 0-2 zou tevens de eindstand blijken.

ADO Den Haag blijft vijftiende staan in de Eredivisie. Uit vijftien wedstrijden zijn veertien punten behaald. Over een week maakt ADO Den Haag de reis naar Nijmegen. Op zaterdag 10 december staat daar het duel met N.E.C. op het programma. Aftrap in de Goffert is om 18.30 uur.