FC Eindhoven 0 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Friday, 15 July 2016 16:00
  • Sportpark De Grote Speel
Een zwaar trainingskamp in het Brabantse Leende heeft ADO Den Haag een goed slot gegeven. Op het veld van DOSL werd de eerste wedstrijd met een profclub, FC Eindhoven, met 1-0 gewonnen. De enige goal kwam na een half uur op naam van Mathias Gehrt.
Bij ADO Den Haag weinig verrassingen in de opstelling. Of het moest zijn dat Achraf El Mahdioui in de basis stond ten faveure van Kevin Jansen. In de spits werd Gervane Kastaneer opgesteld. De aanvaller, die vorig seizoen nog een half jaar op huurbasis bij FC Eindhoven speelde, verving Mike Havenaar.
De ploeg uit Eindhoven begon als beste aan de wedstrijd. Het team van coach Ricardo Moniz dook zo nu en dan dreigend voor de goal van Robert Zwinkels op. Echte kansen kreeg het niet. ADO Den Haag was als eerste dichtbij een doelpunt. Een voorzet van Aaron Meijers werd met de borst naast gewerkt door Kastaneer. Eindhoven had na een klein half uur ook op 1-0 kunnen komen. Maar achter de vrije trap van Dario van den Buijs wist Zwinkels nog zijn hand te krijgen.
Het doelpunt viel aan de andere kant. Meijers zond Edouard Duplan de diepte in. De Fransman had een prima voorzet in huis op Gehrt. Via een been van een verdediger belandde zijn schot tegen de touwen. Duplan kon ADO Den Haag even later zelfs op 2-0 zetten. Zijn kopbal ging via de lat over. Voor rust kreeg Mart Lieder namens FC Eindhoven nog twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Hij mikte echter over en naast. Tussendoor werd een rollertje van Kastaneer nog van de lijn gehaald. Ruststand 1-0.
De tweede helft leverde een stuk minder kansen op dan in het eerste bedrijf. De krachten leken wat weg te vloeien. Dat kwam onder meer vanwege het feit dat ADO Den Haag in de ochtend nog getraind had. In de 50e minuut was Kastaneer nog wel dichtbij een treffer tegen zijn oude club. Maar hij kon niet afronden na een mooie actie op rechts van Ruben Schaken. Laatstgenoemde moest een klein kwartier voor tijd nog met rood het veld af. Eerste kreeg hij geel en direct daarna nogmaals voor aanmerkingen op de leiding. Waarvoor Schaken de eerste kaart kreeg, bleef onduidelijk. Veel gebeurde er daarna niet meer. Zo bleek de ruststand tevens de eindstand.

Over een week speelt ADO Den Haag voor het eerst een thuiswedstrijd in de voorbereiding. Op vrijdag 22 juli komt Al Shabab uit Saoedi-Arabië op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap vindt om 19.00 uur plaats.

ADO Den Haag – FC Eindhoven 1–0 (1-0)

Scoreverloop: 29. Gehrt 1-0

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. De Boer); San Roman, Kanon, Beugelsdijk, Meijers; Bakker (79. Amatkarijo), Gehrt (51. Ebuehi), El Mahdioui (66. Atay); Schaken, Kastaneer, Duplan (89. Hevel)

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, Loof, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Swinnen, De Silva; Bousbiba, Lieder, Uiterloo

Fotografie: Aaron van Zandvoort