Burton Albion 1 - 0 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Saturday, 11 July 2015 17:00
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren van Burton Albion. De Hagenaars hadden zeker recht op meer, maar sprongen slordig om met de kansen. Vooral in de eerste helft was ADO Den Haag de bovenliggende partij en speelde het veel op de helft van Burton Albion. De ploeg van trainer Hasselbaink maakte vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor het duel op het terrein van Laakkwartier eindigde in 0-1.

ADO Den Haag begon, met nieuweling Kenji Gorré in de basis, erg sterk aan de wedstrijd tegen Burton Albion. In de eerste 7 minuten had ADO Den Haag al drie grote kansen om op voorsprong te komen. Duplan zette in de 5de minuut Marengo alleen voor de keeper, maar de snelle buitenspeler kon de bal niet achter de doelman van Burton Albion krijgen. De daaropvolgende hoekschop werd weggewerkt door een verdediger van Burton Albion en viel voor de voeten van Alberg die direct hard uithaalde. De bal vloog maar net over.

ADO Den Haag hield het offensief goed vast en een minuut later kwam Duplan weer goed door over rechts. Zijn voorzet werd knullig gemist door een verdediger, waardoor Danny Bakker de bal niet verwachtte. Dit resulteerde in een zwakke inzet die de keeper makkelijk kon oprapen.

Na de goede start van de wedstrijd bleef ADO Den Haag de bovenliggende partij. Burton Albion kreeg door de hoge druk die ADO Den Haag zette af en toe wel de kans om te counteren, maar iedere keer zat er op het laatste moment een speler van ADO Den Haag tussen. Met combinatiespel probeerde ADO Den Haag een gat te vinden in de verdediging van Burton Albion. In de 31ste minuut kreeg ADO Den Haag de grootste kans van de wedstrijd. Bakker stak vanaf het middenveld Duplan goed weg die daardoor vrijbaan had richting doelman Matthews. Door een naderende verdediger zag Duplan zich genoodzaakt om op de rand van de zestien meter te schieten. Doelman Matthews zat er net tussen en voorkwam daarmee knap een voorsprong van ADO Den Haag.

Nadat Burton Albion een blessurebehandeling van Danny Bakker slim had benut om een drinkpauze in te lassen werden de Engelsen steeds sterker. In de 40ste minuut kopte een verdediger op de paal na een strakke vrije trap vanaf de linkerkant. Daarmee kwam ADO Den Haag nog met de schrik vrij. 2 minuten later lag de bal echter alsnog achter doelman Hansen. De Nederlander El Khatati kwam gevaarlijk door op links en stond oog in oog met de keeper. Hansen kon de bal van El Khatati nog uit het doel houden, maar in de rebound schoot Tom Naylor alsnog raak; 0-1.

Na de rust stonden er 6 nieuwe gezichten op het veld bij ADO Den Haag. Derijck, Zuiverloon, Meijers, Bakker, Alberg en Gorré verlieten het veld. Voor hun kwamen Wormgoor, Steenvoorden, Hevel, Jansen, Saba en Houtkoop in het veld.

In de tweede helft was ADO Den Haag niet echt meer in staat om Burton Albion de wil op te leggen, zoals ze in de eerste helft wel hadden gedaan.

In de 64ste minuut stuurde Kristensen de net ingevallen Owobowale weg, maar de bal was net te hard voor de jeugdinternational. Kort na dat moment werd Owobowale wel gevaarlijk via een andere invaller. Ebeuhi kwam goed door aan de rechterkant van het veld en bereikte Owobowale in het vijf meter gebied, maar zijn inzet werd net geblokt door een verdediger. Hierna volgden nog wat kleine kansen over en weer, maar die mochten eigenlijk geen naam hebben.

Aan het einde van de wedstrijd probeerde ADO Den Haag nog iets te forceren, waardoor Burton Albion in de blessuretijd nog een grote kans kreeg. Een aanvaller van de Engelsen was Hansen al gepasseerd, maar Vito Wormgoor redde goed op de lijn. Door de verhoogde druk kreeg ook Xander Houtkoop nog een goede kans. Zijn schot eindigde in het zijnet, waarna scheidsrechter Bank een einde aan de wedstrijd maakte.

Aanstaande maandag zal ADO Den Haag naar Leende vertrekken alwaar Henk Fraser met zijn selectie en staf een trainingskamp heeft belegd.

ADO Den Haag - Burton Albion 0-1 (0-1)