ADO Den Haag 1 - 0 NEC
  • Sunday, 20 March 2016 14:30
In een matige wedstrijd tegen N.E.C. heeft ADO Den Haag door een hele late goal van invaller Dion Malone alsnog de drie punten in eigen huis gehouden. Lang leek het duel op een 0-0 af te stevenen, maar in de slotfase stonden drie invallers (Dennis van der Heijden, Ludcinio Marengo en Malone) aan de basis van het enige doelpunt van de middag.
Het duel speelde zich af in een uiterst laag tempo. N.E.C. kwam duidelijk voor een punt en liet ADO Den Haag het spel maken. Zoals wel vaker dit seizoen, blijkt dat de mannen van Fraser daar moeite mee hebben. Toch was het niet zo dat er geen kansen ontstonden in de eerste helft. N.E.C. was via Anthony Limbombe dichtbij een doelpunt, maar schoot naast na een mooie combinatie met Jay-Roy Grot. Even later zag Joey Sleegers keeper Martin Hansen in de korte hoek redding brengen.
Een aantal maal brak ADO Den Haag door de defensie van de Nijmegenaren. Vooral de voorhoedespelers deden van zich spreken. Edouard Duplan had de openingstreffer op zijn schoen. Keeper Brad Jones kreeg er nog een handje tegenaan. De Fransman dook nog een keer gevaarlijk op voor het doel van N.E.C. na een voorzet van Mike Havenaar. Duplan kwam een paar schoenmaten tekort om binnen te tikken. Havenaar kreeg misschien wel de beste kans. De Japanner kon een hoge bal van Thomas Kristensen aannemen om vervolgens te schieten. De spits raakte de bal niet zuiver genoeg, zodat die over ging. De 0-0 ruststand was geenszins verrassend te noemen.
De tweede helft verliep bijna in een nog slaapverwekkender tempo dan in het eerste bedrijf. De kansen waren ook schaarser. Eigenlijk waren beide ploegen alleen een keer gevaarlijk van afstand. Op een zwabberschot van Limbombe wist Hansen ternauwernood redding te brengen. Aan de andere kant onderscheidde Jones zich. De Nijmeegse goalie tikte een verre inzet van Havenaar net over de lat.
De wedstrijd leek te gaan eindigen zoals die begon: 0-0. Maar een minuut voor tijd waren invallers Van der Heijden, Marengo en Malone verantwoordelijk voor de Haagse zege. Van der Heijden gaf op rechts voor. Marengo kon half verlengen naar de tweede paal. Daar stond Malone klaar om met buitenkant rechts binnen te schieten. Een ‘lelijke’ overwinning, waar niemand bij ADO Den Haag om zal malen.

Door de zege hebben de Hagenaars het aansluiting met het linkerrijtje gevonden. De ploeg staat nu tiende met 37 punten uit 28 wedstrijden. Dat zijn slechts drie punten minder dan nummer negen N.E.C.. Vanwege de aanstaande interlandweek komt ADO Den Haag pas over twee weken weer in actie. Het betreft dan andermaal een thuiswedstrijd. Op zondag 3 april brengt FC Groningen een bezoek aan het Kyocera Stadion. Net als tegen N.E.C. is de aftrap om 14.30 uur.