PSV 2 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 28 oktober 2018 14:30u
  • Sportpark De Herdgang

ADO Den Haag had zondagmiddag een succesreeks kunnen vervolgen met een overwinning op PSV en het daar aan gekoppelde lijstaanvoerderschap. Helaas kende het treffen met de Noord-Brabanders een onbevredigende afloop: 2-1.

Barbara Lorsheyd had in de eerste helft flink wat werk te verrichten, maar hield de brilstand met een aantal puike saves lange tijd op het scorebord. Zo moest de 27-jarige doelvrouw al na drie minuten handelend optreden na een Eindhovense aanval vanaf links. Lorsheyd hield de bal met haar voet uit de korte hoek en bracht nog geen tien minuten later opnieuw redding na een schot vanaf de linkervleugel.

Tussentijds had goalgetter Pia Rijsdijk een afstandspoging vanaf een metertje of 25 ondernomen. Jammer genoeg onderscheidde echter ook Elixabete Nieto Sarasola zich met haar keeperskwaliteiten. Halverwege het eerste bedrijf leek Rijsdijk raak te koppen uit een hoekschop van Marisa Olislagers, waar het niet dat Naomi Pattiwael op de doellijn een heuse sta-in-de-weg vormde.

Het doelgevaar van de koploper kwam hoofdzakelijk vanaf de flanken. Middels voorzetten vanaf links en rechts bereikte de bal de as van het veld, maar Lorsheyd handelde lange tijd attent en hield zowel een afstandsknal als een schot van dichtbij uit haar doel. Desalniettemin ging het in de 27ste minuut toch mis. Aanvankelijk lukte het Lorsheyd nog wel om een voorzet vanaf links weg te werken, maar Katja Snoeijs was er vervolgens als de kippen bij om beheerst af te drukken: 1-0.

Beide ploegen zouden voor rust nog gevaarlijk worden middels een corner. Priscilla Mesker redde de bal van de doellijn, waarna Nadine Noordam aan de andere kant van het veld een korte hoekschop liet vervolgen met een schot vanaf randje zestien. Helaas, de 1-0 tussenstand werd er niet door veranderd.

Na een klein uur wist de ploeg van trainer Arend Regeer zich terug in de wedstrijd te knokken. Chasity Grant kopte raak uit een mooie voorzet van Maartje Looijen: 1-1. Lang bleef de gelijke stand echter niet behouden, want drie minuten na het doelpunt kwam PSV wederom op voorsprong. Snoeijs bleef koel na een Brabantse aanval door het midden en verschalkte Lorsheyd, die kort na rust nog wel redding had weten te brengen op een afstandsschot van Pattiwael: 2-1.

Met nog een kwartier op de klok had ADO Den Haag opnieuw op gelijke hoogte kunnen komen. Sarasola miste de bal, buiten het strafschopgebied, waarna een verdedigster van PSV nog maar net kon voorkomen dat Rijsdijk aan de bal kwam. De aanval werd onschadelijk gemaakt in een fase waarin de club uit de Hofstad alles-of-niets trachtte te spelen. In de slotminuut kwam Sharona Tieleman nog wel dicht bij de 2-2. Ze was goed op snelheid en had een mooie actie in huis, maar Sarasola redde in tweede instantie.

Ook de counters van PSV werden niet met een doelpunt bekroond. De eindstand: 2-1. Daarmee heeft ADO Den Haag helaas verzuimd om de koppositie van de Eredivisie Vrouwen te veroveren. Maar de resultaten uit de voorgaande serie hebben bewezen dat de ploeg uit de Residentie dit seizoen tot mooie dingen in staat is. Vooralsnog ligt onze club op koers voor een prachtige klassering in de vrouwencompetitie.

Karakteristiek:

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 1 (1 - 0)

Scoreverloop: 27. Katja Snoeijs 1-0, 58. Chasity Grant 1-1, 61. Katja Snoeijs 2-1

Scheidsrechter: Robin Koster

Opstellingen:

PSV: Kristina Erman, Dominique Bond Flasza (81. Janou Levels), Aline Zeler ©, Mauri van de Wetering (64. Nurija van Schoonhoven), Sara Yüceil, Aniek Nouwen, Kayleigh van Dooren, Naomi Pattiwael (79. Nadia Coolen), Jeslynn Kuijpers, Elixabete Sarasola Nieto, Katja Snoeijs

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Sabine Kuilenburg (70. Sharon Kok), Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam (74. Annouk Boshuizen), Victoria Pelova ©, Sharona Tieleman, Chasity Grant (74. Taylor Ziemer), Amber Verspaget

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen