Laakkwartier 0 - 13 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 09 juli 2022 14:00u
  • Terrein Laakkwartier

De traditionele openingswedstrijd van het seizoen en tevens de eerste wedstrijd onder leiding van onze nieuwe trainer Kuyt. ADO Den Haag boekte op bezoek bij Laakkwartier uiteindelijk een 0-13 overwinning.

Na 3 minuten leek ADO Den Haag al op voorsprong te komen. Een open kopkans voor Michael Mulder werd echter knap gered door de keeper van Laakkwartier. Na een kwartier een fraaie actie van Severina die erg makkelijk door de defensie slalomde. Zijn actie leek met een onrechtmatig tackle ten einde te komen maar scheidsrechter Roelof Luinge wuifde het gedecideerd weg.

*Dhoraso Klas* of ADO Den Haag

In de achtiende minuut was het alsnog raak. Een mooie aanval opgezet door Nick Broekhuizen eindigde met een niet te missen voorzet. Severina mocht de 0-1 binnentikken.Eén minuut later lag de bal opnieuw in het net. Dhoraso Klas kon ter hoogte van de penaltystip binnenschuiven na een fout in de verdediging van Laakkwartier.

*Thomas Verheydt* of ADO Den Haag

Het was wachten tot het half uur voordat ADO Den Haag weer tot een echte grote kans kwam. Het was Severina die teruglegt op Klas. Zijn inzet van dichtbij leverde echter geen goal op. Een minuut later was het echter wel raak! Klas zelf met een afstandschot, onhoudbaar voor keeper Veugelers van Laakkwartier. 0-3. De 0-4 liet vervolgens niet lang op zich wachten. Een geweldige pass vanaf het middenveld zette Severina één op één voor de keeper. Met een handige passeerbeweging was die vervolgens ook gezien.

*Thomas Verheydt* of ADO Den Haag, *Amar Catic* of ADO Den Haag

Met een compleet vernieuwd elftal begon ADO Den Haag aan de tweede helft. Binnen vijf minuten kwam ADO Den Haag op 0-5 via Thomas Verheydt. Dit was duidelijk het startschot voor meer. Binnen een tijdsbestek van een half uur werd er vervolgens zeven keer gescoord. Drie keer was het nieuweling Max de Waal die er duidelijk zin in had. Finn van Breemen, een andere debutant, zag na een geplaatst schot ook zijn naam op het scorebord verschijnen. Finn Dicke zorgde voor de 0-9 en Catic zorgde ervoor dat het scorebord niet meer voldeed door dubbele cijfers te noteren.

*Max de Waal* of ADO Den Haag

Het toetje kwam van de middag was voor onze beide spitsen. Max de Waal scoorde de 0-11, Thomas Verheydt de 0-12 en de Waal op zijn beurt weer de 0-13. De eerste wedstrijd onder trainer Dirk Kuyt leverde zo een eenvoudige overwinning op.