ADO Den Haag 1 - 3 Jong PSV
  • Vrijdag 30 september 2022 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft geen vervolg kunnen geven aan de knappe overwinning bij koploper PEC Zwolle. In de eerste helft keek de Haagse ploeg al tegen een 0-3 achterstand aan. Na de thee gingen de Hagenaars vliegend van start en scoorde Asante al snel de 1-3. Even was er de hoop op een ommekeer, maar die kwam er niet, al had ADO Den Haag daar veel kansen voor. Finn van Breemen maakte nog wel zijn basisdebuut voor de hoofdmacht en ook Kishna maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer.

De competitie werd na een weekje interlandvoetbal weer hervat met het duel tegen Jong PSV. In de selectie waren er ten opzichte van het vorige duel een paar wijzigingen te zien. De meest verrassende naam op het wedstrijdformulier was die van Finn van Breemen. De jonge centrale verdediger maakte zijn basisdebuut voor ADO Den Haag. Vorig seizoen droeg hij al eens het shirt van de hoofdmacht in het uitduel met FC Emmen waar hij een paar minuten voor tijd was ingevallen. Verder zat Ricardo Kishna, die afgelopen woensdag zijn contract tekende, meteen op de bank. Daarnaast keerde Jesse Reinders terug in de selectie.

lr220930ab13034

De wedstrijd was nog niet eens anderhalve minuut onderweg en Jong PSV had de score al bijna geopend, en hoe. Colyn zag Wentges wat voor zijn doel staan en probeerde het vanaf eigen helft in één keer. De bal was lang onderweg en leek het doel in te ploffen, maar tot grote opluchting van heel ADO ging de bal net naast. Dit was niet de enige mogelijkheid voor de bezoekers in de beginfase, want met een geblokt schot in de zestien en een vrije trap zorgen de Eindhovenaren nog vaker voor gevaar. Hierna werd de thuisploeg wakker en Max de Waal was de eerste die het stadion even deed opveren met een schot van dichtbij.

Het leek de opmaat naar een sterkere fase van ADO Den Haag. Toch zakte het tempo halverwege de eerste helft weer wat in en tegelijkertijd kwamen de beloften van PSV er zo nu en dan snel uit. Na een kwart wedstrijd spelen kreeg Nassoh de bal op 25 meter voor het doel en kreeg alle tijd om uit te halen. De Eindhovense voetballer profiteerde goed van de tijd die hij kreeg en haalde genadeloos hard uit. Via de lat belandde de bal achter de kansloze keeper. Onverdiend was het niet per se te noemen, al had ADO ook zomaar op voorsprong kunnen staan.

lr220930ab13148

Een toch wel kleine tik voor ADO Den Haag, dat niet minder was op dat moment. Af en toe waren er prima combinaties te zien en zocht de ploeg veel de aanval. Tot echt veel grote uitgespeelde kansen kwam het echter niet. De Eindhovense ploeg kreeg die wel en die ontstonden veelal uit een tegenaanval. Drie minuten voor tijd bijvoorbeeld toen ADO Den Haag een vrije trap op de helft van Jong PSV kreeg en deze werd onderschept door een verdediger. In de counter die hierop volgde had de ploeg van Adil Ramzi een overtal en dit werd goed uitgespeeld. Seelt schoot helemaal vrij de 0-2 binnen, al had dit doelpunt een luchtje van buitenspel.

Alsof het nog niet genoeg was maakte diezelfde Seelt ook nog de 0-3 een paar seconden voor het einde van de eerste helft. Opnieuw genoot de centrale verdediger veel vrijheid en maakte daar gebruik van door een hoekschop raak te koppen. ADO ging met een flinke kater de kleedkamer in, dat was duidelijk.

Na rust schoot de Haagse ploeg uit de startblokken en na vijf minuten spelen wist het de 1-3 al te maken. Asante knikte een goed aangesneden corner van De Waal binnen achter Schiks. Het was duidelijk dat de geel-groenen met een missie de tweede helft ingingen: zo snel mogelijk terugkomen. Severina had slechts een minuut na die 1-3 de aansluitingstreffer op zijn schoen. Goed keeperswerk van de sluitpost van Jong PSV voorkwam dat. Het had de Haagse club goed uitgekomen als deze erin was gegaan, want de marge nog slechts één doelpunt met 40 minuten te gaan.

Het verschil bleef dus twee doelpunten in het voordeel van de uitploeg en waar de kansen zich voor de thuisploeg aaneen regen in de eerste minuten, zo rustig bleef het daarna. Met Catic en Esajas bracht Kuijt twee nieuwe krachten binnen de lijnen en moesten Zwarts en De Waal het veld verlaten. Ook met de nieuwe gezichten kabbelde de wedstrijd voort en was er weinig te beleven. Het geloof in een wonder ebde met de minuut verder weg. Ondertussen scandeerden de fans op de tribune de naam van Kishna en hier werd in de slotfase gehoor aan gegeven door Kuijt. De Haagse buitenspeler kwam het veld in voor Severina.

Ricardo Kishna stond nog koud in het veld en hij had al bijna een assist te pakken. Met een bal op gevoel stuurde de aanvaller Klas weg en die werkte de bal van dichtbij hard in het zijnet. In het slot van de wedstrijd gooiden de Hagenaars er, tegen beter weten in, een slotoffensief in. Telkens stond er helaas een speler van Jong PSV in de weg of stond het vizier niet op scherp. ADO Den Haag moest daardoor weer een verliespartij slikken. Volgende week wacht FC Eindhoven als tegenstander in het eigen stadion.