Sparta Nijkerk 0 - 2 ADO Den Haag
  • KNVB Beker
  • Dinsdag 26 oktober 2021 20:00u
  • Sportcomplex de Ebbenhorst

Op sportcomplex de Ebbenhorst heeft ADO Den Haag de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi behaald. De ploeg van trainer Ruud Brood won na een lastige eerste helft uiteindelijke met 0-2 van Sparta Nijkerk.

Met Thomas Verheydt terug in de basis, en de gebroeders Mulder en Xander Severina begon ADO Den Haag, verder vooral met de bekende namen, aan het duel met Sparta Nijkerk. In een beginfase waarin van beide kanten uit weinig gebeurde, was het Sparta Nijkerk in de tiende minuut met het eerste schot op doel. In minuut vijftien was het wederom Sparta Nijkerk dat tot tweemaal toe voor gevaar zorgde. Koopmans was tweemaal geklopt maar eerst zorgde Mulder voor een redding op de lijn uit de opvolgende corner was het vervolgens Verheydt die een doelpunt van Sparta Nijkerk wist te voorkomen.

Een wake-up call voor ADO Den Haag dat in minuut achttien vervolgens bijna op voorsprong kwam. Besuijen met de voorzet op het hoofd van Verheydt die hoog boven zijn tegenstander uitkwam. Zijn kopbal werd echter knap gered door keeper Hoogewoning. In minuut tweeentwintig was het Catic met het schot van buiten de zestien maar tot echte problemen zorgde dit nog altijd niet.

Halverwege de eerste helft was het echter weer Sparta Nijkerk dat brutaal de aanval zocht. Een mooie aanval zorgde ervoor dat de spits plots één op één tegenover Koopmans stond. Het uitgestrekte been van diezelfde Koopmans voorkwam een tegentreffen. Maar het was Sparta Nijkerk dat de Haagse defensie bleef testen. Vooral door de snelle rechtsbuiten van de ploeg uit Nijkerk te zoeken, voor echte uitgespeelde kansen zorgde dit echter niet meer waardoor beide ploegen met 0-0 aan de thee konden.

Ook in de tweede helft wederom de thuisploeg dat vol enthousiasme uit de kleedkamers kwam en de aanval zocht. Dit zorgde direct na rust voor twee hachelijke momenten voor het Haagse doel. Nadat Catic en Severina het veld hadden verlaten voor Kishna en Rottier was het ADO Den Haag dat meer en meer het heft in handen nam. Een knappe actie van invaller Kishna bracht de bal bij Verheydt die de bal over het doel schoot.

In minuut zesenzeventig kwam de verlossende treffer van Verheydt alsnog. Een hoge bal van rechts werd door Verheydt keurig tegendraads binnengeschoten. Dit betekende ook het einde van het verzet van de ploeg uit Nijkerk. Nog geen acht minuten later was het namelijk Rottier die de 0-2 en daarmee de eindstand op het scorebord schoot.