FC Eindhoven 1 - 1 ADO Den Haag
  • Maandag 14 maart 2022 20:00u
  • Jan Louwers Stadion

In een spannend duel heeft ADO Den Haag gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. Voor rust gebeurde er niet veel voor beide doelen en de eerste kans voor ADO Den Haag was meteen raak. Steijn schoof van dichtbij binnen op aangeven van Verheydt. Sleegers zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker kort nadat Kishna een grote kans op de 0-2 had gemist. In een spannende slotfase kon het vele kanten op en ondanks kansen aan beide kanten bleef het 1-1. En zo hield ADO Den Haag de thuisploeg van een periodetitel af aangezien FC Emmen van FC Volendam won en daardoor met de derde periodetitel aan de haal gaat.

Bij ADO Den Haag stonden er geen nieuwe namen op het veld en startte Giovanni Franken dus met dezelfde elf als tegen Jong Ajax en Jong PSV. Bij FC Eindhoven was er één wijziging ten opzichte van de vorige met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo. Zoals gezegd stond er wat op het spel vandaag voor FC Eindhoven en wist het van tevoren dat het de derde periodetitel in eigen hand had.

220314ab38259

Dat het een duel van belang was voor de thuisploeg was niet terug te zien in de beginfase. Het tempo lag niet erg hoog en er gebeurde in de eerste twintig vrijwel niets aan beide kanten. De eerste mogelijkheid was wel voor de Eindhovenaren. Sleegers, die voorafgaand aan het duel de Bronzen Schild voor beste speler van de 3e periode kreeg uitgereikt, slingerde de bal in het Haagse strafschopgebied. Vervolgens zette Peijnenburg zijn hoofd tegen de bal en leek deze bij Van der Sande terecht te komen. De spits kwam niet bij de bal en ADO Den Haag kon rustig uitverdedigen. Twee minuten later lieten de bezoekers zich voor het eerst zien voor het vijandelijke doel en meteen was het een goal. Kemper gaf hoog voor vanaf de zijlijn waarna Verheydt goed het overzicht hield en Steijn op een paar meter van het doel zag vrijstaan. De Haagse spits wist Steijn perfect te bedienen. De aanvallende middenvelder schoot goed binnen en zo kwam ADO Den Haag ineens op een 0-1 voorsprong. De assist was voor Thomas Verheydt de 100e goal waarbij hij betrokken is geweest in de Keuken Kampioen Divisie. Na deze goal zette het schaakspel op het Eindhovense kunstgras zich voort. Beide ploegen namen niet te veel risico en speelden de bal rustig rond, zonder dat daar echte kansen uit voortkwamen. FC Eindhoven kreeg opnieuw een kleine mogelijkheid toen Dahlhaus de bal hard en laag in het zestienmetergebied bracht. Opnieuw kon Van der Sande er niet bij. Tien minuten voor rust liet ADO Den Haag zich weer eens zien voor doelman Bertrams met een hoekschop waar de bal voor de doelman leek te blijven hangen, maar er niemand van de Haagse formatie bij kon om af te drukken. Behalve een corner aan de andere kant die over werd gekopt was er geen noemenswaardig moment voor rust.

220314ab15001

Beide ploegen kwamen zonder nieuwe namen het veld op na rust. Het Jan Louwers Stadion zat goed vol, maar veel vermaak was er ook in de tweede helft niet voor de Eindhovenaren. Amar Catic kreeg het vijf minuten na de pauze op zijn heupen en testte de Brabantse sluitpost met een schot. De volgende kans diende zich tien minuten hierna aan en opnieuw was ADO Den Haag gevaarlijk. Kishna stuitte van dichtbij op de Eindhovense goalie nadat hij goed was vrij gespeeld door Verheydt. De gemiste kans was extra zuur toen FC Eindhoven niet lang daarna de gelijkmaker wist te maken. Joey Sleegers kopte een voorzet van dichtbij hard in en liet daarmee Damen kansloos. Het stadion, waar de spanning voelbaar was, veerde op maar ADO Den Haag liet zich niet van de wijs brengen. Sterker nog, Amofa had niet lang na de tegentreffer de 1-2 op zijn schoen. Nadat de rechtsback helemaal tot in de zestien van de tegenstander was gekomen schoot hij op de lat. FC Eindhoven wist door de ruime voorsprong van FC Emmen dat het aan een gelijkspel niet genoeg had voor de periodetitel en drong in de laatste twintig minuten aan richting het Haagse doel. Ondertussen maakte Dhoraso Moreo Klas zijn rentree en verving Benjamin Reemst die opnieuw een goede indruk maakte. De gevaarlijkste man aan Eindhovense zijde, Joey Sleegers, nam van dichtbij het doel onder vuur en Damen wist het harde schot goed tegen te houden. Met Xander Severina en Michael Mulder kwamen er nog twee verse krachten in het veld voor de Geel-Groenen. In een spannende slotfase hadden beide ploegen de kans om de drie punten te grijpen. Sleegers en Catic wisten echter niet tot scoren te komen en eindigde het duel onbeslist. De periodetitel gaat op die manier naar FC Emmen dat overtuigend FC Volendam opzij zette vanavond.

FC Eindhoven - ADO Den Haag (1-1)

Scoreverloop: 21. Steijn 0-1, 66. Sleegers 1-1

Scheidsrechter: Kooij